Іншуртех Butter Insurance отримав $1,3 млн на розвиток платформи «страхування на касі»


Іншуртех Butter Insurance отримав $1,3 млн на розвиток платформи «страхування на касі»Butter Insurance, сіднейський страховий стартап, залучив передпочаткове фінансування на суму 1,3 мільйона доларів під егідою Flying Fox VC, Quokka Ventures, FB10X adVentures та Startmate. Він також став першим, хто впровадив страхове рішення в платіжні системи Австралії у партнерстві з BPAY Group, eftpos Australia та NPP Australia – разом Australian Payments Plus.

Інвестиції були отримані через чотири місяці після того, як Startmate виявив, що Butter була однією з дюжини компаній, обраних для участі в зимовій когорті стартапів 2022 року, яка нагородила стартапи-учасники 120 тис. доларів за оцінкою в 1,5 мільйона доларів після отримання грошей для засновників, які раніше не збирали капітал.

Колишні юристи Стеф Скевінгтон і Кессі Белл заснували Butter Insurance у 2021 році з метою демократизації доступу до страхування, особливо серед австралійської молоді. Butter пропонує користувачам страхування в стилі підписки на касі для покупок, таких як смартфони та ноутбуки, з можливістю оплати страхового покриття на місячній або щорічній основі та можливістю відмовитися в будь-який час без комісії за скасування.

Потім користувачі Butter можуть отримати доступ до єдиної центральної веб-інтерфейсу, щоб виконувати будь-які дії: від перегляду та керування своїми страховими полісами, відстеження претензій та оновлення платежів.

Його функція страхування на касі та централізоване керування додатком призвели до його опису як «AppleCare зустрічається з Afterpay».

"Співпрацюючи з роздрібними торговцями та використовуючи відкриті банківські інтеграції, Butter прагне зробити процес страхування безперебійним і простим. Ви отримуєте гнучкість політики щодо одного товару та зручність покупки в будь-якому магазині на касі", каже Кессі Белл СЕО Butter.

Стартап збирається запустити свій продукт для споживачів із запізненням, що дозволить користувачам застрахувати електроніку протягом 60 днів після покупки через її платформу. Його співпраця з Australian Payments Plus також означає, що Butter Insurance буде інтегровано з eftpos QR, надаючи споживачам можливість здійснювати платежі за допомогою свого смартфона, скануючи QR-код.

Дослідження показало прямий зв’язок між можливістю страхування на касі та лояльністю клієнтів і витратами. Що багато роздрібних торговців все одно відмовилися наважуватися на страхування, оскільки «це відволікає від їхньої основної бізнес-пропозиції». Компанія Butter Insurance вирішила цю проблему за допомогою рішення «вмикай і працюй» і нового бренду, який спілкувався з клієнтами.  | Форіншурер