Зростаючі ставки знижують справедливу вартість цінних паперів, якими володіють страховики


Зростаючі ставки знижують справедливу вартість цінних паперів, якими володіють страховикиЗміни відсоткових ставок цього року зменшили балансову вартість цінних паперів із фіксованим доходом, якими володіють страхові та перестрахові компанії.

За даними Moody's, це знизило звітний капітал для страховиків, які оцінюють такі цінні папери за справедливою вартістю. Однак кредитний аналіз агенції зосереджений на базових економічних засадах, і він вважає підвищення ставок загалом вигідним для страхових компаній, оскільки воно збільшує дохід від інвестицій і прибутковість.

Підвищення ставок знижує справедливу вартість цінних паперів з фіксованим доходом. У 2022 році відсоткові ставки значно зросли в багатьох регіонах.

Незважаючи на те, що це зменшило справедливу вартість цінних паперів з фіксованим доходом, найбільшого розподілу активів у інвестиційних портфелях найбільш рейтингових страховиків, вплив приглушено компенсуючим впливом на зобов’язання страхових резервів, на які підвищення ставок не впливає, оскільки вони не оцінені за справедливою вартістю.

Зменшення капіталу впливає на ключові показники. Так, зниження вартості цінних паперів з фіксованим доходом призвело до значного зниження зареєстрованого капіталу багатьох страховиків.

Зменшення власного капіталу впливає на показники та коефіцієнти, які використовують власний капітал у знаменнику, включаючи кредитне плече, рентабельність капіталу та коефіцієнти високоризикових активів. "Наш аналіз розглядає волатильність власного капіталу до міцності та ліквідності базового балансу страховиків".

Відсоткові ставки досі були чистою вигодою для страховиків. Зазначається, що зниження власного капіталу, як правило, не впливає на регулятивний капітал.

Більшість регуляторних юрисдикцій не враховують власний капітал, звітований згідно з МСФЗ або місцевими стандартами, при визначенні регулятивного капіталу.

Solvency II і US Risk Based Capital базуються на регулятивній звітності. Однак у деяких юрисдикціях Азіатсько-Тихоокеанського регіону зареєстрований власний капітал є відправною точкою для розрахунку нормативних коефіцієнтів платоспроможності. Там зниження власного капіталу може збільшити ризик того, що страховикам доведеться залучати капітал, щоб уникнути порушення мінімальних показників платоспроможності.  | Форіншурер