Більшість перестраховиків очікують повторного підвищення ставок у 2023 році на 10%+


Нонлайф перестраховики на європейському ринку позитивні щодо прогнозів ціноутворення та їх перспектив зростання. За даними інвестиційного банку Berenberg, більшість перестраховиків на цих ринках очікують, що підвищення тарифів повториться у 2023 році, у деяких випадках очікується підвищення на понад 10% (див. TOP 50 Reinsurance Groups).

Серед головних причин цього значного зростання аналітики називають інфляцію витрат на відшкодування, яка особливо сильна в автострахуванні через інфляцію та в перестрахуванні через дорогоцінні природні катастрофи, такі як ураган Ян.

Крім того, залишається високий попит на страхове покриття серед домогосподарств, які прагнуть кращого захисту, до компаній, які прагнуть мінімізувати свої збитки, і страховиків, які прагнуть мінімізувати нестабільність доходів від природних катастроф.

Berenberg відзначає збільшення частоти збитків щодо великих претензій. Європейські компанії з перестрахування зосередилися головним чином на вигодах від підвищення процентних ставок, зростанні доходів від реінвестування та зростанні доходу від інвестицій, а також на потенційних ризиках, пов’язаних із вищими процентними ставками.

Ці ризики включають потенційний вплив вищих відсоткових ставок на оцінку нерухомості та потенційний ризик для платоспроможності від вищих спредів державних облігацій.  | Форіншурер