Китай запустив пілотний проект з приватного пенсійного страхування


Китай оголосив про початок роботи системи приватних пенсій як додатковий захист застрахованих в країні, повідомляє агенція "Сіньхуа".

За повідомленням міністерства соціального забезпечення КНР, новою пенсійною системою, що підтримується урядом і діє за ринковими принципами, в рамках пілотного проекту зможуть скористатися відповідні категорії громадян в 36 містах та регіонах країни, включаючи Пекін, Шанхай, Гуанч.

Фізичні особи можуть відкривати індивідуальні пенсійні рахунки та робити страхові внески на суму до 12 тис. юанів ($1682) на рік, отримуючи за це податкові пільги. Ці кошти спрямовуватимуться виключно на купівлю спеціальних пенсійних фінансових продуктів.

Механізм пенсійного страхування в Китаї в даний час складається з фондів базового страхування для робітників і службовців підприємств, програм додаткових пенсійних накопичень для співробітників приватних підприємств та бюджетних установ, а також комерційних пенсійних фінансових продуктів, орієнтованих на індивідуальних осіб.  | Форіншурер