Fitch підвищив прогноз рейтингу болгарського страховика Euroins Insurance Group до «стабільного»


Fitch підвищив прогноз рейтингу болгарського страховика Euroins Insurance Group до «стабільного» Рейтингова агенція Fitch Ratings підвищила до «стабільного» прогноз рейтингу страхової групи Euroins Insurance Group (EIG), страхового підрозділу болгарського холдингу Eurohold.

Fitch підтвердило свою оцінку рейтингів фінансової стійкості страхової компанії EIG на рівні B+, змінивши прогноз на "стабільний", що відображає стабілізацію резервів та очікування покращення оцінки конкретної бізнес-моделі Групи.

Fitch відзначив покращення достатності резервів EIG протягом першої половини 2022 року та очікує нового підвищення до кінця року. Також Fitch оцінило партнерство з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), який придбав міноритарну частку в EIG, надавши 42 млн євро для збільшення капіталу компанії та підтримки майбутнього зростання.

У червні Fitch підвищило з «негативного» до «стабільного» прогноз довгострокового кредитного рейтингу Eurohold Bulgaria, мажоритарного власника EIG, зберігши рейтинг «B». Новий прогноз відобразив купівлю активів CEZ у Болгарії, після чого Eurohold зосередив свій основний бізнес на енергетиці та страхуванні, продавши бізнес з лізингу автомобілів і продажів.  | Форіншурер