Середня частота страхових претензій по M&A-угодах зменшилася до 16%


Середня частота страхових претензій по M&A-угодах зменшилася до 16%У новому звіті Liberty Global Transaction Solutions (GTS) йдеться про те, що частота страхових претензій щодо злиття та поглинання знизилася після того, як очікуваний сплеск претензій після пандемії не відбувся.

GTS заявила, що показник ризиків, прив’язаних до 2019 року, наразі становить 16% порівняно з історичним середнім показником близько 21%, йдеться у звіті FinTech M&A Trends, Deals & Valuation Multiples.

Історично дані показали, що отримано сповіщення про приблизно 21% усіх пов’язаних ризиків заявлень і гарантій (R&W). Однак є ознаки того, що цей показник починає дещо падати. Цифра ризиків, прив’язаних до 2019 року, наразі становить 16%, і, хоча очікується, що ця цифра дещо збільшиться, вона навряд чи збільшиться суттєво, враховуючи, що багато з цих полісів зараз є «поза ризиком» для позову щодо загальні гарантії та більшість повідомлень надходять протягом перших двох років періоду дії поліса. Лише 8 із 111 сповіщень про R&W, які отримано на даний момент у 2022 році, стосуються ризиків, пов’язаних із 2019 роком.

Але занадто рано прогнозувати, де закінчиться цифра ризиків, пов’язаних з 2020 роком, оскільки ці ризики все ще перебувають у відносному зародковому стані. Однак наразі він становить 13,5% станом на кінець липня цього року, а для порівняння показник 2019 року становив 14% станом на кінець липня минулого року. Отже, перші ознаки свідчать про те, що цифра 2020 року, швидше за все, буде подібною до цифри 2019 року, якщо не трохи нижчою. Це підтверджує думку, яку обговорювали на минулорічному брифінгу про претензії, що не було сплеску сповіщень у результаті COVID-19, як побоювалися деякі коментатори, коли почалася пандемія.

Liberty GTS повідомила, що є деякі помітні регіональні відмінності в даних. У регіоні EMEA зазначили, що частота сповіщень історично залишалася в основному стабільною на рівні близько 20% і очікується, що показник ризиків, прив’язаний до 2019 року, який зараз становить близько 18,5%, в кінцевому підсумку становитиме або приблизно на цьому рівні.

В Америці останні кілька років частота сповіщень впала.

Наразі він становить близько 17% для ризиків, прив’язаних до 2019 року, що менше з приблизно 20,5% для ризиків, прив’язаних до 2018 року. Це в цілому узгоджується з висновками в інших останніх звітах про претензії. Однак помітних змін у цифрах не відбулося, оскільки станом на кінець липня ця цифра наразі становить близько 10% для ризиків, прив’язаних до 2021 року, і, для порівняння, цифра для прив’язаних ризиків у 2020 році була майже на тому ж рівні, що й у минулому році.

У звіті також зазначено, що мега-угоди на суму понад 1 мільярд доларів мають найнижчу частоту сповіщень про претензії в Європі, на Близькому Сході та в Африці (EMEA), а також в Америці. Тим часом угоди з EV (орієнтовною вартістю) 250 мільйонів доларів або менше становлять 64% оплачених і зарезервованих претензій за вартістю.

Liberty GTS також повідомила, що з 2019 року кількість випадків багаторазових сповіщень зросла більш ніж удвічі, з 10% до 24,5%. Ця тенденція найбільш виражена в регіоні EMEA, насамперед через підвищення обізнаності наших страхувальників щодо своїх зобов’язань щодо сповіщення.

Питання, пов’язані з податками, як і раніше спричиняють велику кількість сповіщень: 36% в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, 34% в регіоні EMEA та 17% в Америці. Хоча більшість із них мають запобіжний характер і надходять протягом 24 місяців з моменту введення політики, кількість повідомлень, пов’язаних із великими (більше 10 мільйонів доларів), пов’язаними з податками, збільшилася.

Бухгалтерські та фінансові проблеми становлять 29% претензій високої серйозності та 32% претензій середньої тяжкості, незважаючи на те, що вони становили лише 11% від загальної кількості повідомлень за останні 18 місяців.

48% повідомлень, не пов’язаних із податками, стосувалися претензії третьої сторони. Більшість із них стосуються спорів, пов’язаних із працівниками чи інтелектуальною власністю.

Економічні перешкоди, такі як інфляція, потенційна рецесія та порушення ланцюга поставок, можуть призвести до підвищених ризиків щодо певних проблем, таких як нерозголошене підвищення цін, шахрайство та дебіторська заборгованість.

Цілком ймовірно, що це пов’язано зі збільшенням загрози судових процесів, з якою стикаються корпорації, оскільки підприємства досліджують усі способи отримання прибутку, стикаючись із економічними труднощами. У майбутньому продавцям потрібно буде враховувати проблеми, пов’язані з ESG, оскільки тепер покупці очікують від них конкретних гарантій щодо цих питань. Усі сторони транзакції також стикаються з викликами світової економіки.  | Форіншурер