Запропоновані зміни у Solvency II не сильно вплинуть на кредитоспроможність страховиків


S&P Global Ratings припускає, що оголошення уряду про запропоновану зміну положень Solvency II , ймовірно, буде нейтральним для кредитоспроможності рейтингованих страховиків, оскільки очікується, що вони в цілому збережуть свої позиції капіталу.

S&P припускає, що рішення уряду зберегти існуючий підхід до фундаментальних кредитних спредів замість його початкової пропозиції забезпечить певну стабільність для капіталізації та бізнес-позицій британських страховиків життя, особливо для авторів ануїтетів, які, можливо, постраждали від початкової пропозиції найбільш негативно.

Запропоноване зменшення розміру маржі ризику на 65% суттєво покращить коефіцієнти платоспроможності британських гравців ринку страхування життя, особливо тих, хто має значний довгостроковий ризик.

Оскільки маржа ризику безпосередньо не впливає на розмір капіталу та доходів страховика, ця зміна навряд чи призведе до підвищення рейтингів страховиків.

Реформа полегшить доступ британських страховиків життя до ширшого пулу довгострокових активів, підтримуючи їхні поточні бізнес-позиції в просторі ануїтетних ризиків завдяки можливості відповідати довгостроковим профілям їхніх зобов’язань.

Незважаючи на те, що зміни є здебільшого позитивними для галузі, аналітики продовжуватимуть стежити за будь-яким потенційним негативним впливом другого порядку. Це може бути результатом несподіваного вивільнення капіталу, неочікуваних змін у профілях ризику через зміни у складі довгострокових інвестиційних портфелів страховиків або суттєвих змін у схильності до ризику довголіття.  | Форіншурер