Застраховані збитки від урагану Ніколь в США не перевищать $2 млрд


Застраховані збитки від урагану Ніколь в США не перевищать $2 млрдRMS оцінила загальні збитки страхового ринку США від урагану «Ніколь» на рівні менше 2 мільярдів доларів, за найкращою оцінкою 1,6 мільярда доларів.

Оцінки RMS відображають застраховані наслідки вітру, штормових нагонів і внутрішніх повеней для США. Збитки ринку страхування становлять від 1,2 до 1,8 мільярда доларів від вітру (включаючи витік покриття) і нагонів, а також внутрішніх повеней (за винятком NFIP) на суму менше 100 мільйонів доларів, що дає загальну суму без урахування NFIP від ​​1,3 до 1,9 мільярда доларів.

RMS оцінює збитки NFIP від ​​шторму «Ніколь» у менше ніж 300 мільйонів доларів, і головним чином у Флориді та Джорджії.

Збитки відображають пошкодження майна та перерву в бізнесі житлових, комерційних, промислових і автомобільних напрямків бізнесу, а також враховують джерела посилення збитків після події, інфляційні тенденції та немодельовані джерела збитків.

Більшість втрат від вітру та штормових нагонів надходитимуть із Флориди. Оцінка збитків від вітру та штормових нагонів базується на аналізі відбитків зони у версії 21 моделей північноатлантичних ураганів RMS.

Аналітики розробили та підтвердили реконструкції вітру, штормового нагону та внутрішніх повеней, а також відповідні оцінки збитків, використовуючи загальнодоступні спостереження, включаючи вітряні станції, дані про рівень води в річці та веб-розвідку.

Незважаючи на те, що ураган «Ніколь» був набагато менш інтенсивним, ніж ураган «Ян», він продемонстрував велике поле вітру, яке вплинуло на багато тих самих районів Флориди.

Команди реагування на події RMS підрахували, що приблизно 98% поштових індексів у Флориді, які постраждали від Ніколь, раніше постраждали від урагану Ян.

Подібно до інших подій попередніх сезонів, що збігаються, як-от урагани «Іда» та «Ніколас» у 2021 році та «Лаура» та «Дельта» у 2020 році, характер збігу ураганів «Ян» та «Ніколь» вносить значну невизначеність у віднесення збитків та процес врегулювання страхових претензій.

Ураган «Ніколь» був 14-м іменним штормом у сезоні ураганів у Північній Атлантиці 2022 року, 8-м ураганом і другим ураганом, який досяг берега США цього сезону після Яна. Шторм обрушився на сушу 10 листопада 2022 року поблизу Веро-Біч, штат Флорида, як ураган категорії 1 із максимальною швидкістю вітру 75 миль на годину (120 км/год).  | Форіншурер