Група страховиків виділить $14 млрд на страховий захист населення Африки від повеней, посух і циклонів


Група страховиків виділить $14 млрд на страховий захист населення Африки від повеней, посух і циклонівГрупа з понад 85 страхових компаній в Африці пообіцяла створити механізм фінансування, щоб забезпечити 14 мільярдів доларів для захисту 1,4 мільярда людей на континенті від повеней, посух і тропічних циклонів.

Зобов’язання створити Африканський фонд кліматичних ризиків (ACRF) було прийнято під час заходу COP27. Об’єднання в якості підписантів для підтримки створення ACRF забезпечить необхідний потенціал, необхідний страховикам для рішень, які реагуватимуть на кліматичні ризики.

Це зобов’язання з’явилося в той момент, коли Африка продовжує стикатися з незворотними втратами та збитками, пов’язаними з глобальними змінами клімату, такими як посуха, повінь і тропічні циклони.

Страховики взяли на себе зобов’язання застрахувати населення країни на 14 мільярдів доларів від кліматичних ризиків до 2030 року, що захистить 1,4 мільярда людей від повеней, посух і тропічних циклонів.

Оскільки африканські країни є одними з найбільш вразливих у світі наслідків зміни клімату та втрати природи, Африка не може й надалі покладатися на міжнародну допомогу та розвинені світові фінансові зобов’язання з кліматичного фінансування для реагування на кліматичні катастрофи.

ACRF забезпечить захист найбільш вразливих груп континенту, надавши до 2030 року страхове покриття африканським суверенам, містам, гуманітарним організаціям і неурядовим організаціям.

У той же час Фонд включатиме фінансований донорами Цільовий фонд, який надає субсидії на премії, технічну допомогу в розробці продукту та розбудову потенціалу страхувальників. Управління Цільовим фондом буде розроблено таким чином, щоб забезпечити можливість швидкого реагування на можливості.

"Проактивний і ринковий підхід Найробійської декларації про стійке страхування – це саме те, що потрібно, і сьогоднішнє зобов’язання є сильним твердженням про спільну роботу, щоб забезпечити африканське рішення щодо втрат і збитків. Необоротна втрата або збиток відноситься до катастрофічних наслідків зміни клімату, які не можна обійти лише пом’якшенням та адаптацією", каже Патті Каруйхе-Мартін, генеральний директор Namib Re.

Таким чином, окрім управління ризиками, розробка доступних рішень щодо передачі ризиків і розподілу ризиків за допомогою страхування та перестрахування для таких збитків або пошкоджень для країн, що розвиваються, є надзвичайно важливою дискусією; якщо не для безвідмовної та гарантованої стійкості, то принаймні для того, щоб забезпечити гідну роботу та гідне життя.  | Форіншурер