Vienna Insurance Group повідомляє про зростання премій у 3К2022 на 13,6% до 9,5 млрд євро


Vienna Insurance GroupVienna Insurance Group (VIG) повідомила про зростання премій у всіх напрямках діяльності та сегментах у третьому кварталі із загальним зростанням на 13,6% до 9,5 мільярда євро.

Це включає першу консолідацію нещодавно придбаних страхових компаній в Угорщині та Туреччині з преміями близько 291 мільйона євро, що становить 3% від загального обсягу премій. Однак навіть без цих компаній зростання премії виражається двозначним числом і становить 10,1%.

За винятком ризикового страхування життя, яке зросло на 3,1%, усі бізнес-напрямки демонструють двозначні темпи зростання (автоцивільна відповідальність +21%, страхування власних збитків +13,6%, інше майно та страхування від нещасних випадків +15,3%, медичне страхування +11,8%, стандартне страхування життя +10%).

Прибуток до сплати податків зріс на 10% порівняно з попереднім роком і склав 413,4 млн євро.

Фінансовий результат (без урахування результатів консолідованих компаній у капіталі) склав 479,2 мільйона євро на 8,4% порівняно з попереднім роком, що VIG пов’язує насамперед із заходами, які вже були вжиті в першому та другому кварталах 2022 року. Чистий прибуток склав 302,4 мільйона євро на 10,1% більше, ніж у попередньому році.

VIG повідомляє, що сукупний коефіцієнт становив 95,1% у третьому кварталі, що трохи нижче значення попереднього року (95,2%). Тиск збільшення середніх збитків, частково через інфляцію, очевидний у порівнянні з першим півріччям, коли сукупний коефіцієнт становив 94,3%.

Станом на 30 вересня 2022 року інвестиції групи VIG, включаючи грошові кошти та їх еквіваленти, становили 34,1 мільярда євро.

Оцінка ризиків показала, що найбільші за обсягом ринки добре позиціонуються завдяки вжитим заходам і ціновій політиці. Vienna Insurance Group залишається впевненою в довгостроковому потенціалі зростання регіону ЦСЄ, особливо тому, що поточні прогнози для цього регіону знову явно перевищують прогнози для єврозони.

З огляду на ситуацію та за умови відсутності несподіваних зовнішніх факторів і нестабільності до кінця року, обсяг премії становить щонайменше 12 мільярдів євро за весь 2022 рік і прибуток до оподаткування, що перевищує показник попереднього року в євро 511 мільйонів. З точки зору комбінованого співвідношення, значення близько 95%, незважаючи на складне середовище.  | Форіншурер