Збитки страховиків від урагану Ніколь в США можуть скласти $750 млн


Збитки страховиків від урагану Ніколь в США можуть скласти $750 млнЗа оцінками CoreLogic, валові змодельовані страхові збитки від урагану «Ніколь» становитимуть не менше 750 мільйонів доларів.

Ці втрати включають втрати від ураганних вітрів і штормових нагонів і не включають збільшення втрат через передачу вигод.

10 листопада 2022 ураган Ніколь обрушився на США як ураган категорії 1 на острові Північний Хатчінсон поблизу Веро-Біч у Флориді. Невдовзі після виходу на сушу ураган послабшав у тропічний шторм і продовжував йти через східне узбережжя.

Тиждень тому CoreLogic писав, що про ураган «Ніколь» слід знати три речі. Через західне узбережжя шторму прогнозується, що тропічний шторм «Ніколь» вплине на округи, де змодельовані збитки від урагану «Ян» становлять лише від 1 до 100 мільйонів доларів. Майже всі округи з змодельованими втратами понад 100 мільйонів доларів від урагану «Ян» розташовані на узбережжі Мексиканської затоки у Флориді та подалі від шляху Ніколь.

Штормовий сплеск і найсильніші опади, за словами CoreLogic, очікуються на східному узбережжі США. Хоча очікується, що Ніколь вийде на сушу як ураган низької потужності категорії 1, Ніколь усе ще створює дуже велике поле вітру на північ від центру циркуляції, яке створить більший, ніж зазвичай, штормовий сплеск для шторму такого розміру. Очікується, що східне узбережжя Флориди та частини узбережжя Джорджії отримають штормовий сплеск достатньої висоти, щоб завдати шкоди майну.

Ніколь також принесе сильні опади з раптовими, міськими та річковими повенями, можливими у Флориді та, можливо, на південному сході Джорджії та частинах Південної Кароліни. Швидкість вітру може досягати 50-60 миль/год, коли шторм наближається до Флориди вранці четверга.  | Форіншурер