Акції MetLife цього року зросли на 20%, тоді як індекс S&P 500 впав на 22%


Акції MetLife цього року зросли на 20%, тоді як індекс S&P 500 впав на 22%2022 рік для акцій страховика життя MetLife був насичений подіями. Тоді як індекс S&P 500 цього року впав на 22%, акції MetLife зросли на 20%, включаючи реінвестовані дивіденди.

Диверсифікований бізнес компанії, який вона спростила протягом багатьох років, дозволив їй публікувати кращі, ніж очікувалося, прибутки кожного кварталу цього року, тоді як прогнози на 2023 рік також підвищилися. MetLife повідомила про скоригований прибуток у розмірі 1,21 долара на акцію, перевершивши оцінки в 1,18 долара, пише Dow Jones Newswires.

Не дивлячись на підвищення процентних ставок, які сприяють збільшенню доходів від інвестицій MetLife, і ринок праці, який може триматися краще, ніж деякі очікують, акції страховика виглядають привабливими для інвесторів, які прагнуть стабільного доходу.

MetLife вже не та компанія, якою була раніше. Починаючи з відокремлення Brighthouse Financial (BHF) у 2017 році, протягом останніх п’яти років компанія відмовилася від низькорентабельних і повільно зростаючих компаній на користь тих, які мають кращу прибутковість і вищу маржу.

Brighthouse, яка спеціалізується на ануїтетах і традиційному страхуванні життя, була першою, яка отримала ефективну віддачу, включно з її бізнесом у Польщі та Греції, а також її Metropolitan Property and Casualty. Страховий підрозділ, який він продав Farmers Group за 3,9 мільярда доларів на початку 2021 року.

Зараз MetLife зосереджується на програмах виплат працівникам, а також на традиційному страхуванні життя, стоматології та інвалідності, реінвестуючи виручені кошти в облігації, акції, хедж-фонди та приватний капітал.

Очікується, що операційна рентабельність компанії зросте до понад 10% у 2023 році з 8,5% у 2016 році, рентабельність власного капіталу зросла з 1,2% у 2016 році до 9,2% у 2021 році.

З 2018 року середній річний обсяг продажів становив трохи менше 69 мільярдів доларів із падінням трохи нижче 68 мільярдів доларів у 2020 році. Аналітики очікують 70,7 мільярда доларів у 2023 році.

Очікується, що бізнес страховика преміум-класу, який включає всі послуги зі страхування медичних витрат, нещасних випадків і фінансові активи, принесе 47,6 мільярда доларів в 2022 році проти 42 мільярдів доларів в 2021 році.

Операційний грошовий потік становитиме 7,3 мільярда доларів у 2022 році, порівняно з 10,1 мільярда доларів у 2021 році, спричинених пандемією, перед тим, як зросте до 8,2 мільярда доларів у 2023 році та 8,7 мільярда доларів до 2024 року.

MetLife планує повернути частину цих грошей акціонерам. За останні 12 місяців вона викупила акції на 3,9 мільярда доларів та виплатила 1,8 мільярда доларів дивідендів – прибутковість 2,8%. Ці виплати мають тривати.

У річному обчисленні станом на третій квартал компанія була на шляху до повернення близько 5,4 мільярдів доларів у вигляді дивідендів і викупу акцій, або більше 9% її ринкової капіталізації. Це близько до прибутку на високоприбуткові облігації, без такого великого ризику, і набагато вище ніж трохи менше 4,1% на безпечні 10-річні казначейські облігації.

Великий ризик полягає в тому, що Федеральна резервна система продовжуватиме піднімати процентні ставки, щоб охолодити економіку, спровокувавши рецесію, яка змусить компанії почати звільняти працівників. Такий сценарій завдасть шкоди підрозділу MetLife Group Benefits, який надає працівникам страхування на випадок інвалідності та інші форми страхування. Це те, що сталося під час пандемії Covid, коли продажі підрозділу впали на 18% протягом першого кварталу 2020 року. Але деякі економісти вважають, що зайнятість може зберегтися краще під час наступного уповільнення через поширену нестачу робочої сили.

Але справжньою зміною може стати інвестиційний бізнес MetLife. Очікується, що його хедж-фонди та частки приватного капіталу впадуть у 2022 році разом із курсами акцій.

Після оприлюднення прибутків компанії за третій квартал керівництво повідомило, що зниження загального чистого інвестиційного доходу на 36% до 3,6 мільярда доларів за третій квартал пояснюється нижчою прибутковістю прямих інвестицій.

Тим не менш, нещодавно відсоткові ставки зросли, а це означає, що MetLife отримуватиме вищі доходи за облігаціями, які вона купує та утримує до погашення. Аналітики очікують 18,5 мільярдів доларів чистого інвестиційного доходу в 2023 році, включно з доходом від бізнесу з фіксованим доходом.  | Форіншурер