Страховики та перестраховики Канади цікавляться альтернативними ринками капіталу


Аналітики Aon повідомили, що страховики та перестраховики на канадському ринку все частіше звертаються до альтернативних ринків капіталу, щоб подолати складні умови.

2021 рік завершився позитивними результатами для канадського ринку та прибутковими результатами для світового ринку перестрахування вперше за багато років.

Однак це не компенсувало погані результати та доходи, які спостерігали перестраховики в останні роки, що ускладнило залучення капіталу, і це ще більше посилюється прискореною інфляцією та тиском на зниження інвестиційних результатів. Крім того, ринок очікує, що зміни клімату посилять збитки від катастроф, особливо від вторинних небезпек, які були значною складовою збитків у 2021 році.

Відповідно, традиційний капітал скоротився приблизно на 5% до 548 мільярдів доларів США протягом першого кварталу 2022 року, оскільки перестраховики прагнули збільшити ризики на ринках капіталу після рекордного року випуску катастрофічних облігацій у 2021 році. Але попит на катастрофічні облігації наразі перевищує пропозицію, і перша половина 2022 року виявилася складнішою, оскільки інвестори ILS виявилися більш вибірковими та вимагали покращення структурних умов і ціноутворення.

Незважаючи на це, Aon важає, що ринок катастрофічних облігацій може відповідати минулорічному рекордному випуску.

Глобальний капітал перестрахування становив 645 мільярдів доларів США на кінець першого кварталу 2022 року, що на 30 мільярдів доларів менше, ніж на кінець 2021 року. Однак завдяки диверсифікації та підвищенню маржі альтернативний капітал збільшився до 97 мільярдів доларів.

Загальні фінансові результати канадської промисловості за 2021 рік становили прибутковий кумулятивний чистий сукупний коефіцієнт 83,7%, що є покращенням порівняно з попереднім роком на рівні 94,57%.  | Форіншурер