Геополітика, війна, збої поставок та зміна клімату мають великий вплив на індустрію страхування


Геополітика, війна, збої поставок та зміна клімату матимуть великий вплив на індустрію страхування Геополітика, війна, збої в ланцюгах постачання та зміна клімату можуть мати великий вплив на індустрію перестрахування в Китаї та Азії. Це, разом із низьким рівнем проникнення страхування та вразливістю регіону до природних катастроф, посиленою зміною клімату, може призвести до того, що люди та уряди зазнають значних збитків від постраждалих активів, які не мали страхового покриття.

Ці економічні збитки необхідно покривати, оскільки деякі активи не мають страхового захисту, а витрати на страхове покриття цих збитків лягають на плечі урядів, окремих осіб і компаній. За оцінками Swiss Re Institute, збитки від природних катастроф склали в 2020 році понад 175 мільярдів доларів у всьому світі, і лише половина цих втрат була покрита страховиками.

Природні катастрофи у 2021 році призвели до економічних збитків у розмірі 270 мільярдів доларів та страхових збитків у 111 мільярдів доларів.

У перші шість місяців 2022 року Swiss Re покрила великі претензії у зв’язку зі стихійними лихами на суму 938 мільйонів доларів, в основному пов’язані з повенями в Австралії та Південній Африці, штормами в Європі та серією градів у Франції.

У випадку Азії результатом низького проникнення страхування є великий розрив у захисті, який оцінюється в 60 мільярдів доларів. Але незважаючи на відносно низький рівень проникнення страхування в Китаї та Азії, ця галузь розвивається. Оскільки ВВП країни зростає, люди та компанії мають більше активів для страхування. Swiss Re очікує, що Китай стане найбільшим страховим ринком у світі в 2030-х роках.

Частково це зростання відбувається завдяки зростанню ВВП і економічній активності, коли люди володіють речами та хочуть їх захистити, що спонукає їх купувати більше страховок.

Зростання та премії через зміну клімату — це не обов’язково добре, тому що ви берете з людей більше грошей за ризик, який зростає. Існує також невизначеність і нестабільність. У більш стабільному світі такої премії не було б.

Тож фактично вартість страхування внаслідок зміни клімату зростає, що потім створює проблеми щодо доступності, а також наявності страхування в деяких зонах надзвичайного ризику, що негативно впливає на розрив у страховому захисті.

Але що можуть зробити страховики, щоб скоротити цю прогалину в захисті? Перестраховики можуть це зробити чотирма способами. Перший полягає в тому, щоб перестраховики відігравали провідну роль у навчанні суспільства щодо ризиків зміни клімату.

Розробка доступних рішень для захисту клієнтів від кліматичних ризиків є ще одним способом, яким перестраховики можуть допомогти скоротити розрив у захисті. Існує давня дискусія щодо страхування, чи краще мати покриття чи не мати страхове покриття.

Причина, чому деякі люди кажуть, що мати прикриття небезпечно, полягає в тому, що люди думають, що вони повністю захищені, хоча це не так. Але мати покриття, яке ви можете собі дозволити краще, ніж не мати його. Поки ви знаєте, де це закінчується і де починається.

Одна з головних речей, яку мають зробити перестраховики, коли справа доходить до зміни клімату та прогалини в захисті, — це співпрацювати з урядами для передачі фінансового ризику.

Дуже важливо, щоб учасники ринку діяли не лише як страховий сектор, а й у всьому ланцюжку створення вартості для усунення основних ризиків. Зміна клімату — це багаторічна діяльність, деякі люди дивляться на це і можуть сказати: «Навіщо взагалі турбуватися?», але весь сектор має рухатися разом і вирішувати це в довгостроковій перспективі.

Однією з особливостей кліматичних змін навколо нас є те, як ми налаштовані на пом’якшення цього. Стійкість суспільства починається зі знання, розуміння та усвідомлення того, що відбувається та яка ваша схильність до ризику.

Наступним кроком для перестраховиків буде допомога урядам і підприємствам у пом’якшенні наслідків та адаптації, щоб створити стійкість суспільства.  | Форіншурер