Moody’s знизило прогноз щодо страхового сектору Великобританії до негативного


Moodys знизило прогноз щодо страхового сектору Великобританії до негативногоMoody’s знизило свій прогноз щодо сектору страхування майна та від нещасних випадків (P&C) Великобританії зі стабільного до негативного, що відображає негативний вплив високої інфляції на прибутковість андерайтингу.

Рейтингове агентство передбачає, що зростання цін на P&C страхування та зростання прибутковості інвестицій буде недостатнім для відновлення доходів протягом наступних 12-18 місяців.

Аналітики зберегли свій стабільний прогноз щодо сектору життя Великобританії, який продовжує демонструвати міцний капітал і здорові прибутки, які є відносно стійкими до уповільнення економічного зростання.

Висока інфляція підвищує витрати на позовні вимоги щодо P&C, посилюючи постійне зростання позовних вимог щодо транспортних засобів, оскільки використання транспортних засобів нормалізується після зниження, спричиненого пандемією (див. TOP Biggest Insurance Companies).

Роздрібним страховим компаніям буде важко проштовхнути компенсаційне підвищення цін, що стримується жорсткою конкуренцією та нещодавніми регуляторними реформами ціноутворення, тоді як на комерційному ринку ціни продовжують зростати, але меншими темпами.

Аналітики також попереджають, що інфляція протягом тривалого періоду часу може бути ключовою загрозою, оскільки вона збільшує ризик резервування та ціноутворення, особливо в довгострокових комерційних лініях P&C.

Moody’s вважає тривалу високу інфляцію ключовим ризиком для доходів страхових компаній, оскільки вона призведе до зростання зарплат, витрат на лікування та довгострокового догляду.

Це призвело б до збільшення довгострокових позовів щодо нещасних випадків з важкими тілесними ушкодженнями, пов’язаними з рухом, або професійною відповідальністю.

Як наслідок, страховики також будуть змушені збільшити резерви, відведені для неврегульованих минулих претензій. Це підірвало б прибутковість британських P&C страхових компаній, чиї сукупні коефіцієнти історично підтримувалися щорічним випуском резервів.

Постійно висока інфляція також може призвести до більш серйозного економічного спаду, стримуючи попит на роздрібне та комерційне страхування P&C і стримуючи здатність страховиків підвищувати ціни.

Страхувики життя й надалі отримуватимуть вигоду від високого попиту на ануїтети оптових покупок (BPA), оскільки все більше британських компаній прагнуть розвантажити свої пенсійні зобов’язання.

Низьке безробіття та зростання процентних ставок так само сприятимуть прибуткам британських страховиків життя, незважаючи на уповільнення економічного зростання, тоді як старіння населення Великобританії та збільшення дефіциту заощаджень створюють високий довгостроковий попит на продукти страхування життя та заощадження.  | Форіншурер