Обмеження страховиків щодо покриття видобутку нафти та газу наздоганяють обмеження щодо вугілля


Обмеження страховиків щодо покриття видобутку нафти та газу наздоганяють обмеження щодо вугілляЗгідно з новим звітом із даними кампанії «Insure Our Future», обмеження страхових компаній щодо нафти та газу нарешті починають наздоганяти обмеження щодо вугілля: 62% перестраховиків мають стратегію виходу з ринку вугілля, а 38% вже мають виключення у договорах щодо нафти та газу.

Дані взято з щорічного звіту Insure Our Future, яка рейтингує 30 найбільших світових страховиків за якістю їхньої політики виключення викопного палива.

На момент минулорічного COP лише Suncorp, Generali та AXA ввели будь-які обмеження щодо страхування звичайних нафтогазових проектів. Проте минулого року Allianz, Aviva, Fidelis, Hannover Re, KBC, Mapfre, Munich Re, SCOR, Swiss Re та Zurich наслідували їхній приклад, довівши загальну кількість полісів до 13.

В результаті частка ринку страховиків з нафтогазовими обмеженнями зросла з 3% до 38% серед перестраховиків, йдеться у звіті, і з 5% до 15% серед первинних страховиків.

18 страховиків виключили підтримку канадського нафтопроводу Trans Mountain, а 16 пообіцяли не втручатися в Східноафриканський нафтопровід.

У звіті зазначається, що цього року Allianz, AXA та Axis Capital отримали найкращі рейтинги за політикою виходу з ринку вугілля, тоді як Aviva, Hannover Re та Munich Re вийшли на перше місце за виключенням нафти та газу.

У нижній частині рейтингу викопного палива знаходиться група страховиків, які ще не ввели жодних обмежень щодо покриття вугільних, нафтових чи газових проектів, до якої входять американські страховики Berkshire Hathaway, Starr і бермудська компанія Everest Re.

Lloyd’s також має дуже погані оцінки, оголосивши про вихід із вугілля у 2020 році, але потім відмовився, оголосивши його необов’язковим.

Liberty Mutual, Chubb і Tokio Marine ввели деякі обмеження на вугілля, але активно забезпечують розширення нафтогазової галузі.

Китайські страхові компанії PICC і Sinosure не ввели жодних обмежень щодо викопного палива, але відповідно до політики уряду Китаю більше не покриватимуть нові вугільні електростанції за кордоном.

Страхування є ахіллесовою п’ятою індустрії викопного палива та має силу прискорити перехід до чистої енергії. Усі страхові компанії повинні негайно привести свій бізнес у відповідність до цілі 1,5C Паризької угоди та припинити страхування нових вугільних, нафтових і газових проектів.

Munich Re, Swiss Re та Allianz прийняли амбітну політику із зобов’язаннями припинити страхування більшості або всіх нових проектів з видобутку нафти та газу.

Також зазначається, що хоча кількість обмежень на нафту та газ зростає, якість дуже неоднакова, при цьому Aviva та Hannover Re мають найсильнішу політику, але не є основними гравцями в нафтогазовому секторі.

На противагу цьому, AXA та Zurich, які, за даними звіту, є основними страховиками нафти та газу, зробили лише незначні кроки, зобов’язавшись припинити страхування для розвідки нафти, але не для нового видобутку нафти чи розвідки чи видобутку газу.

Тим часом такі великі компанії зі страхування викопного палива, як AIG, Chubb, Lloyd’s і Tokio Marine, ще не ввели жодних обмежень щодо традиційної нафти та газу.  | Форіншурер