Іншуртех Vesttoo закрив раунд фінансування серії C на суму $80 млн та став єдинорогом


Іншуртех Vesttoo закрив раунд фінансування серії C на суму $80 млн та став єдинорогомVesttoo, цифрова платформа для передачі страхових ризиків та інвестування, закрила раунд фінансування серії C на суму 80 мільйонів доларів, що підвищило оцінку компанії до 1 мільярда доларів.

Раунд проводився спільно Mouro Capital і фондом прямих інвестицій. У раунді також брали участь американські інвестиційні банки Gramercy Ventures, Black River Ventures і Hanaco Ventures.

Серія C з’явилася менш ніж через рік після того, як Mouro Capital очолив раунд серії B Vesttoo за участі MS&AD Holdings. Hanaco Ventures очолила раунд серії A в серпні 2021 року.

Відтоді Vesttoo продовжила розвиток платформи, яка полегшує інвестування нових джерел капіталу на страховому ринку та використовує технології штучного інтелекту. Інвестори отримують вигоду від доступу до класу ризику з низькою волатильністю, не корельованого з фінансовими ринками.

Vesttoo має намір використати залучений капітал для подальшого розширення своєї глобальної присутності, покращення своєї ринкової платформи та розширення пропозицій для страховиків та інвесторів.

Раніше цього року іншуртех заявив, що уклав угоду про перестрахування з Clear Blue на 1 мільярд доларів.

Минулого року Vesttoo оголосила про інвестиції в акції серії B на суму 15 мільйонів доларів від Mouro Capital і MS&AD Ventures, корпоративного фонду венчурного капіталу японської страхової групи MS&AD Insurance Group Holdings.

Було оголошено, що раунд серії B, який відбувся лише через три місяці після того, як Hanaco Ventures очолила раунд серії A, використовувався для розширення програми Vesttoo, пов’язаної зі страхуванням (ILP).

Vesttoo пропонуватиме інвестиційний портфель на основі безпеки, а також повністю цифровий продукт для передачі ризиків та інвестицій на основі страхування.

Vesttoo Marketplace дозволить інвесторам отримати доступ до продуктів перестрахування та відстежувати їх ефективність за допомогою прозорої та керованої аналітики, а також моделювати портфелі ризиків, надаючи котирування премій для відповідного перестрахового покриття та прискорюючи розміщення переданих ризиків на ринку.  | Форіншурер