НБУ поновив страховій компанії "ЕКТА" дію тимчасово зупинених ліцензій


Національний банк України поновив страховій компанії "ЕКТА" дію тимчасово зупинених ліцензій. Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 21 жовтня 2022 року, яке набирає чинності 24 жовтня 2022 року.

19 серпня 2022 року страховику було тимчасово зупинено дію ліцензій у зв’язку з порушенням обов’язкових фінансових нормативів: нормативу платоспроможності і достатності капіталу та нормативу ризиковості операцій. Страховику був встановлений строк для усунення порушень до 20 вересня 2022 року.

На зазначену дату страховик усунув порушення, тож дію ліцензій поновлено. Однак НБУ оштрафував компанію за несвоєчасне надання інформації та подання документів на вимогу регулятора.

Сплатити штраф страхова компанія повинна протягом семи робочих днів із дня отримання відповідного рішення регулятора про накладення штрафу.

СК "ЕКТА" здійснює діяльність у сегменті non-life за добровільними видами страхування. У першому півріччі 2022 року страховик зібрав 94,2 млн грн страхових платежів та виплатив 6,5 млн грн страхових виплат.  | Форіншурер