Запас капіталу страховиків життя Великобританії продовжує підтримувати рейтинги сектору - Fitch


Запас капіталу сектору страхування життя Великобританії продовжує підтримувати рейтинги - FitchFitch очікує, що сильний бізнес-профіль і запас капіталу британського сектору страхування життя продовжуватимуть підтримувати рейтинги в гіпотетичному сценарії зниження суверенного рейтингу Великобританії на одну сходинку до «А+».

Концентрація інвестицій страховиків у британських свинок повинна залишатися в межах рейтингових допусків.

Його критерії страхування не застосовують будь-які механічні суверенні рейтингові обмеження до рейтингів британських страховиків. Натомість зміни суверенного рейтингу можуть вплинути як на оцінку інвестиційних ризиків, так і на галузевий профіль та операційне середовище страховика (IPOE).

Страховики Великої Британії піддаються прямому суверенному ризику через свої інвестиції в золото, повідомляє Fitch, однак воно оцінює їхні ризики, виміряні через співвідношення суверенних інвестицій/капіталу агентства, як керовані за сценарієм, коли рейтинг Британії буде знижено на одну сходинку.

Однак, Fitch не очікує зниження оцінки IPOE британського страхового сектору з aa+ до a- за сценарієм зниження рейтингу на одну сходинку. Відповідно до своїх критеріїв Fitch каже, що середина діапазону IPOE не може перевищувати суверенний рейтинг, а суверенний рейтинг «A+» залишатиметься в межах середини.

Fitch вважає регуляторний нагляд у Великобританії дуже сильним з дуже добре розвиненим регулюванням і наглядом. Очікуваний перегляд Урядом Британії нормативних актів Solvency II (S2) навряд чи призведе до суттєвого зниження вимог до капіталу, і, отже, не спонукатиме страховиків життя значно підвищити свою схильність до ризику.

Сценарій зниження суверенного рейтингу на два щаблі призведе до переміщення діапазону IPOE від «aa» до «bbb+», а також призведе до зниження оцінки профілів компаній деяких страхових компаній, які прив’язані до IPOE. Тому, якби це було так, прогнози та рейтинги деяких британських страховиків опинилися б під тиском.

Більшість британських страховиків життя повідомили про підвищення показників S2 у першій половині 2022 року, зазначає Fitch, завдяки стійкому накопиченню капіталу за рахунок поточного бізнесу та зростаючих процентних ставок, що з лишком компенсує вплив ширших кредитних спредів і негативних ринків акцій.

Fitch очікує, що коефіцієнти S2 ще покращаться за останні три місяці в результаті подальшого зростання довгострокових процентних ставок, які підвищують коефіцієнти S2 через зниження маржі ризику та зниження вимог до капіталу платоспроможності.  | Форіншурер