AM Best зберігає свій стабільний прогноз щодо страхового ринку Японії


AM Best зберігає свій стабільний прогноз щодо страхового ринку ЯпоніїAM Best зберіг свій стабільний прогноз сегмента ринку в японському сегменті ризикового страхування, враховуючи нещодавні прибуткові показники андеррайтингу та ймовірність того, що страховики збережуть позитивні результати в умовах очікуваних економічних ускладнень.

У 2021 фінансовому році Японія продовжила економічне відновлення, хоча певні сегменти бізнесу все ще відчували тиск.

Протягом наступних 12 місяців японська економіка, пише Beinsure, зіткнеться з великими труднощами, включно з впливом триваючої війни між Україною та Росією, високими цінами на сировинні товари, значною ймовірністю економічного уповільнення в кількох торговельних партнерах Японії, а також розвитком Пандемія COVID-19 у країні та за кордоном, що вплине на економіку країни.

Однак, незважаючи на очікування високої прибутковості андеррайтингу, AM Best вважає, що результати андеррайтингу для більшості великих японських страхових компаній помірно впадуть у 2022 фінансовому році.

Незважаючи на те, що рейтингове агентство очікує збільшення премій, в основному через страхування від пожежі, нещасних випадків та інше спеціальне страхування, цілком ймовірно, що базовий прибуток від андерайтингу скоротиться через вищий коефіцієнт збитків для добровільного автомобільного страхування.

Враховуючи профіль андеррайтингового ризику більшості вітчизняних страхових компаній, який спрямований на добровільне страхування автомобіля та пожежі, AM Best вважає доходи японських компаній стабільною.

Крім того, незважаючи на раунди перегляду тарифів у жовтні 2019 року та січні 2021 року, більшість провідних страхових компаній планують ще більше підвищити премії страхування наприкінці 2022 року, щоб відобразити новий досвід збитків у результаті масштабних катастроф, таких як тайфуни Факсай та Хагібіс у 2019 році.

Враховуючи збільшення кількості випадків катастроф за останні роки, більшість великих компаній, що не займаються страхуванням життя, у Японії визнають необхідність підвищити прибутковість і стабільність своїх продуктів страхування від пожежі.

Окрім перенесення частини підвищення вартості перестрахування, кілька великих страховиків також прагнули покращити своє розуміння потенційного впливу кліматичного ризику.

Страхові компанії в Японії продовжують боротися з інвестиційними проблемами на тлі нестабільності внутрішнього та світового ринків капіталу.

Провідні національні страхові компанії, такі як Tokio Marine & Nichido Fire, Sompo Japan, Mitsui Summitomo та Aioi Nissay Dowa, як правило, тримають 20% своїх інвестиційних активів у вітчизняних акціях, тоді як більше 33% розміщено в іноземних цінних паперах.  | Форіншурер