FCA хоче створити страховий «пул ризиків» для багатоповерхівок після пожежі в Гренфеллі


FCA хоче створити страховий «пул ризиків» для багатоповерхівок після пожежі в ГренфелліУправління фінансового контролю (FCA) планує змінити правила страхування деяких висотних будівель у Великобританії після того, як пожежа багатоповерхового будинку в Лондоні п’ять років тому призвела до загибелі 72 людей.

Регулятор хоче створити «міжгалузеві пули» для будівель, на які впливає горюча оболонка або інші ризики протипожежної безпеки, що не дозволить одному страховику покривати багатоповерхове майно та натомість розподілить ризик між кількома страховиками.

FCA також хоче покращити прозорість щодо ціноутворення на страхування для орендарів; полегшити їм боротьбу з високими витратами на страхування; і забезпечити, щоб орендарі вважалися «клієнтами» полісу страхування будівель.

Пакет заходів є відповіддю на пожежу Grenfell Tower у червні 2017 року. Житловий будинок у Західному Лондоні був покритий легкозаймистим покриттям, що призвело до поширення пожежі по всій будівлі. 72 людини загинули і понад 70 отримали поранення внаслідок найбільшої з 1988 року будівельної пожежі у Великобританії.

Після пожежі зменшилося страхування багатоквартирних будинків через зниження апетиту страховиків приймати новий бізнес. Це призвело до того, що середня ціна покриття зросла з 6800 фунтів стерлінгів у 2016 році до 15 300 фунтів стерлінгів у 2021 році.

Багато орендарів живуть у багатоквартирних будинках, покритих подібними матеріалами до Grenfell, не маючи можливості їх продати та обтяжені вищими страховими преміями. Там, де вартість демонтажу обшивки не покривається забудовниками чи орендодавцями, деяким мешканцям також доводиться платити за пожежників. Оскільки криза вартості життя починає охоплювати, такі астрономічні витрати стають невиправданими.

Детальний аналіз FCA дає важливе уявлення про стан ринку страхування багатоповерхових житлових будинків і чітко визнає, що немає жодних доказів того, що страховики отримують надмірні прибутки. Страховики визнають проблеми, які порушує FCA щодо доступності інформації про ці будівлі, і працюватимуть з нашими членами, регуляторними органами та відповідними галузями для досягнення більшої послідовності в записі даних.   | Форіншурер