2021 рік був активним з огляду M&A з великими угодами в секторі страхування життя та перестрахування


2021 рік був активним з огляду M&A з великими угодами в секторі страхування життя та перестрахування2021 рік був активним для злиттів і поглинань з великими угодами в секторі страхування життя та перестрахування, що призвело до збільшення на 41% прийнятих активів, що належать компаніям приватного інвестування.

Згідно зі звітом A.M. Best Top Ranking Largest Insurance Markets, внаслідок тиску на доходи страховиків життя, оскільки капітал був напружений через коригування резервів, готовність страховиків відмовитися від бізнесу зросла.

Завдяки збільшенню прийнятих активів порівняно з минулим роком до 850 мільярдів доларів страхові компанії з приватним капіталом тепер мають 10% частки загальних активів страхування життя у США, що більш ніж удвічі перевищує частку, ніж п’ять років тому.

Досвідченіші приватні інвестиційні компанії навчилися комфортно керувати страховими активами, дотримуючись обмежень, накладених на їхні портфелі, таких як відповідність нормативним вимогам і вимоги рейтингових агентств щодо капіталу щодо ризиків активів і зобов’язань, вимоги відповідності ALM і проблеми з ліквідністю (див. TOP 50 World’s Largest Insurance).

Оскільки ці фірми користуються перевагами більш постійного капіталу та потоків премій, що надаються їм через володіння страховиком, стає менше потреби шукати швидкий вихід із своїх інвестицій.

Компанії приватного інвестування вийшли на страховий ринок одним із двох способів: контролюючи страховика через інвестиції в акціонерний капітал і купуючи або перестрахуючи пакети бізнесу в інших страховиків, одночасно впливаючи на стратегії управління інвестиціями страховика для отримання вищих прибутків; або працюючи зі страховиками в якості партнерства або зовнішнього головного інвестиційного директора, за допомогою якого приватна інвестиційна компанія управляє частиною активів страховика за плату.

Найпомітнішим закриттям угоди 2021 року стало придбання KKR компанії Global Atlantic, страхової компанії з визнаними активами на суму понад 120 мільярдів доларів, хоча Global Atlantic пройшла через цикл прямих інвестицій. Ця угода разом із придбанням Venerable компанії Corporate Solutions Life Reinsurance Company у Equitable Holdings сприяла зростанню визнаних активів, що належать приватним інвестиційним компаніям у 2021 році.

У дані за 2021 рік також включено придбання компанією Fortitude Re Prudential Annuities Life Assurance Corporation (PALAC), хоча воно було закрито в квітні 2022 року.

Згідно зі звітом, навіть з більш диверсифікованими портфелями облігацій менше третини страховиків приватного капіталу мають ризики щодо облігацій нижчого інвестиційного рівня, що перевищує середній показник по галузі (5,9%).

Стратегії інвестування приватних страховиків допомогли їм стабільно генерувати вищу чисту прибутковість з 2017 року, і більшість із них продовжували перевершувати сукупні показники індивідуальних авторів ануїтетів у 2021 році.

Конкурентоспроможні ціни, які можуть запропонувати страховики приватного капіталу, створюють більший тиск на традиційних страховиків, яким бракує такого ж масштабу з більш консервативними кредитними ставками.

Масштаб ануїтетів важливий для зниження витрат. Після придбання Global Atlantic у 2021 році страховики приватного капіталу тепер складають майже 20% резервів індивідуальних ануїтетів і понад 33% резервів індексованих ануїтетів.  | Форіншурер