МетЛайф зміцнила лідерство на ринку страхування життя у I півріччі 2022 – рейтинг Insurance TOP


«МетЛайф»За підсумками галузевого рейтингу Insurance TOP у першій половині 2022 року ПрАТ «МетЛайф» не лише зберегло лідерство, а й посилило позиції на українському ринку страхування за ключовими показниками.

У січні-червні 2022-го компанія зібрала майже 942 млн грн страхових платежів (-1,3% до показника першої половини 2021-го) та здійснила 9 700 страхових виплат клієнтам на загальну суму 142,9 млн грн (+5% до показника такого ж періоду минулого року).

За основними показниками фінансової надійності компанія МетЛайф вкотре значно випередила решту страховиків життя. Активи МетЛайф станом на 30.06.2022 перевищили 5,4 млрд грн (+27,2% порівняно з показником І півріччя 2021 року). У структурі активів переважають довгострокові фінансові інвестиції – 2,8 млрд грн. або 51,6%. Страхові резерви компанії збільшилися на 19,9% і становили майже 4,5 млрд грн.

За підсумками першої половини 2022 року страхові Компанія МетЛайф збільшила свою частку ринку за всіма ключовими показниками. Премії МетЛайф склали 42% сумарних премій учасників ринку, виплати – 40% обсягу виплат індустрії страхування життя, активи – 29% сукупних активів ринку.

– «За цими цифрами стоїть величезна робота усієї нашої команди, яку ми провели у складних умовах воєнного часу. Нас мотивує прагнення допомогти клієнтам, багато з яких виявилися справді у дуже важких ситуаціях. Щоб вчасно та повністю виконувати свої зобов'язання, ми часто вдаємося до нестандартних рішень та знаходимося на стороні клієнта як організаційно, так і фінансово», – коментує Інна Бєлянська, Голова Правління МетЛайф в Україні.

– «Виплати клієнтам МетЛайф буквально щодня підтверджують, що роль страхового захисту зараз ще збільшилась. Адже під час війни здоров'я мільйонів українців ще більше погіршується, зазнаючи серйозних навантажень. На жаль, це проявляється подальшим зростанням випадків критичних захворювань – особливо серцево-судинних та онкологічних. У таких ситуаціях виплата за полісом страхування життя допомагає вчасно провести операцію, пройти дороге лікування та курс реабілітації», – зазначила Інна Бєлянська.

За даними НБУ, протягом останніх трьох місяців ринок страхування життя демонструє відновлення показників діяльності. Обсяги ринку відновлюються, як у страхових преміях, так і у страхових виплатах. Під час дії військового стану компанії life-страхування накопичують ліквідність, одночасно інвестуючи у військові облігації.

Інформаційно: за період 2003-2021 рр. з початку діяльності компанії МетЛайф на українському ринку страхування життя, сумарні виплати її клієнтам склали 1,17 млрд грн. За даними галузевого видання Insurance TOP, протягом останніх шести років ПрАТ «МетЛайф» є лідером українського ринку страхування життя за обсягами зібраних премій та страхових виплат, кількістю застрахованих, активами та резервами.  | Форіншурер