Збитки страховиків від урагану «Фіона» в Атлантичній Канаді становитимуть $300-700 млн


Збитки страховиків від урагану «Фіона» в Атлантичній Канаді становитимуть $300-700 млнУраган «Фіона» спричинив загибель людей, значні матеріальні збитки, скасування авіарейсів і втрату електроенергії для сотень тисяч будинків по всій Атлантичній Канаді, і, згідно зі звітом DBRS Morningstar, шторм спричинить рекордні страхові збитки в Ньюфаундленді та Лабрадорі, Нью-Брансвік, Нова Шотландія та острові Принца Едуарда.

Ураган «Фіона», швидше за все, стане однією з найбільших катастроф в історії Атлантичної Канади. Початкові оцінки DBRS показують, що застраховані збитки становитимуть від 300 до 700 мільйонів доларів.

Хоча це буде значним, воно буде недостатньо великим, щоб вплинути на фінансову міцність великих диверсифікованих страхових груп, які є провідними учасниками ринку страхування майна в Канаді.

DBRS Morningstar заявляє, що застраховані збитки повинні відповідати іншим нещодавнім сильним погодним подіям по всій Канаді, які були врегульованими для галузі.

Найбільші втрати від катастроф у канадській індустрії майна були за межами Атлантичної Канади, що відображає відсутність у регіоні великих населених пунктів, нижчу вартість нерухомості та відносно стабільні погодні умови.

У сукупності чотири провінції представляють 5,9% канадського ринку страхування майна за преміями (1,8 мільярда доларів США у 2021 році).

Крім того, страхові премії майна становлять приблизно 37% від 4,8 мільярдів доларів страхових премій P&C в Атлантичній Канаді, причому шторм також постраждав від страхування автомобілів і комерційного транспорту, хоча й меншою мірою.

На думку DBRS Morningstar, ураган матиме негативні наслідки для доходів більшості канадських страховиків, але лише незначний вплив на рівень платоспроможності.

Однак, незважаючи на те, що урагану «Фіона» явно недостатньо, щоб зробити припущення про те, що зміна клімату погіршує вразливість Атлантичної Канади до великих штормів, страховики, ймовірно, у майбутньому будуть більш обережними при моделюванні ризику катастрофи в цьому регіоні. Зрештою, це може змусити ці компанії переглянути ціни на свої продукти та перестрахове покриття.

Тим часом ураган «Фіона» також завдав шкоди інфраструктурі в Пуерто-Ріко та Домініканській Республіці, коли шторм обрушився на сушу 18 вересня.  | Форіншурер