Страховий ринок Чехії завершив перше півріччя 2022 року зростанням на 17% до 4,1 млрд євро


Страховий ринок Чехії за 6М2022 склав 4,1 мільярда євро, що на 17,2% більше, ніж у аналогічному періоді минулого року. Згідно з останньою інформацією, наданою Чеським національним банком (CNB), сильний тренд дав сектор ризикового страхування, який не лише домінував у портфелі (72,7% від загального розміру премій), але й спостерігав зростання майже на 23% порівняно з аналогічним періодом минулого року, пише XPRIMM.

Слід мати на увазі, що досить значна різниця між даними у звітах Асоціації чеських страховиків і даними, наданими CNB, спричинена різним кластером розглянутих звітних компаній. Дані CNB містять інформацію про всіх чеських страховиків, філії страховиків з інших держав-членів ЄС або ЄЕЗ та філії страховиків з інших країн у Чехії станом на вказану дату. Також наведено дані про філії цих страховиків, що працюють за кордоном.

Страхування життя зафіксувало темпи зростання, нижчі за середні, премії збільшилися на 4,34% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 1,13 млрд євро. Обидва класи продуктів страхування життя, які мають інвестиційну складову (страхування участі в прибутку, індексне та пайове), мали негативну динаміку.

Всі види ризикового страхування зафіксували двозначні позитивні темпи зростання. Загалом премії ризикового страхування зросли на 22,85% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 2,98 мільярда євро. Найбільший внесок у зростання ринку в абсолютному вираженні зробили автострахування та страхування майна.  | Форіншурер