Зробивши доступними дані про кіберінциденти, уряд міг би покращити розуміння кіберризиків та кіберстрахування


Зробивши доступними дані про кіберінциденти, уряд міг би покращити розуміння кіберризиків та кіберстрахуванняСтрахова рада Австралії (ICA) оголосила про свою підтримку висновку в звіті Canadian Institute of Actuaries про те, що одним із поточних обмежень для страховиків, які займаються кіберстрахуванням, є відсутність доступних даних.

Зробивши доступними дані про кіберінциденти, уряд міг би покращити розуміння кіберризиків і ринку кіберстрахування та допомогти страховикам оцінити ризики.

Працюючи в партнерстві з урядом, страховики відіграють ключову роль, щоб допомогти підприємствам захистити себе та відновитися від кібератак. Інститут актуаріїв надає ще одну можливість обговорити, як страхова галузь та уряд можуть співпрацювати, щоб вирішити цю важливу проблему.

Уряд відіграє центральну роль у сприянні кібербезпеці в усій економіці, включаючи законодавство для захисту критично важливої ​​інфраструктури та особистих даних, підтримуючи бізнес у підвищенні кібербезпеки та реагуванні на серйозні загрози.

Одночасно це свідчить про те, що страховики також відіграють вирішальну роль у покращенні кібербезпеки, працюючи з клієнтами, щоб зменшити ризик шкідливої ​​кібератаки та надаючи технічну, юридичну та фінансову підтримку для розслідування джерела та усунення наслідків для бізнесу та його клієнтів.

Нещодавня надзвичайна кібератака на Optus та її клієнтів демонструє, наскільки важливим для великих і малих організацій є кіберзахист. Цей приклад нагадує, що потрібно зробити більше, щоб захистити підприємства та організації від кібератак.

Уряд повинен збільшити кількість інформації для компаній і громади про кіберризики та просувати прості способи покращення кібербезпеки, включаючи перегляд існуючих стандартів.  | Форіншурер