McDonald’s переносить страхування та перестрахування своїх ризиків на Бермудські острови


McDonalds переносить страхування та перестрахування своїх ризиків на Бермудські островиMcDonald’s переносить глобальне страхування своїх ризиків з Дубліна на Бермудські острови, йдеться у звіті Irish Independent.

Ірландський підрозділ Golden Arches Insurance, яким керує міжнародний брокер Aon в Ірландії, майже 30 років керує глобальним страховим підрозділом McDonald’s.

У той час як страховий бізнес McDonald’s переміщується з Ірландії на Бермудські острови, на острові в північній частині Атлантичного океану немає жодного закладу мережі швидкого харчування. Кілька десятиліть тому країна заборонила відкривати там іноземні мережі швидкого харчування.

McDonald’s розпочав перевірку, щоб узгодити нову структуру, яка найкраще відповідатиме їхнім майбутнім міжнародним вимогам страхування. Договори майнового страхування та загальної відповідальності McDonald’s тепер будуть забезпечені страховиком Zurich Insurance і перестраховані кептивною компанією McDonald’s на Бермудських островах.

Golden Arches Insurance не поновлювала жодних договорів страхування після червня 2020 року та завершила дію усіх договорів в 2021 році.

Після того, як ірландський бізнес буде ліквідований, він поверне свою ліцензію Центральному банку Ірландії, а страхову компанію буде передано на добровільну ліквідацію.

Aon отримує фіксовану плату за управління страховим бізнесом Golden Arches у Дубліні, загальні адміністративні витрати минулого року становили 6,8 млн євро порівняно з 2,3 млн євро роком раніше.

Звітність показує, що минулого року Golden Arches виплатила дивіденди в 2021 році у розмірі 20 мільйонів доларів, не виплачуючи жодного дивіденду в 2020 році. Крім того, валові премії склали лише 612 тис. доларів минулого року, оскільки бізнес почав згортатися з $7,5 млн. у 2020 році.

Протягом 2021 року ірландський підрозділ також виплатив 16,7 мільйона доларів валових відшкодувань у порівнянні з 25,3 мільйона доларів, виплачених у 2020 році. Чисті відшкодування, виплачені минулого року, становили трохи менше 14 мільйонів доларів після врахування 2,7 мільйона доларів, які можна було відшкодувати перестраховикам.

Більшість валових премій підрозділу страхування було списано під ризики в Європі. Це включало 2,7 мільйона доларів, виписаних у зв'язку з пожежею та пошкодженням майна в регіоні, а також 4,8 мільйона доларів за відповідальність перед третіми особами.  | Форіншурер