Ринок страхування життя Японії до 2026 року може зрости до $313 млрд


Ринок страхування життя Японії Японські страхові компанії можуть зіткнуться з низкою важких проблем протягом наступних п’яти років через старіння демографічних та економічних факторів країни.

GlobalData Report прогнозує, що японський ринок страхування життя, як очікується, зростатиме зі зведеним річним темпом зростання (CAGR) на 2,6% з $275 млрд у 2021 році до $313 млрд у 2026 році з точки зору прямих записаних премій (DWP).

Цей темп зростання головним чином пояснюється повільними продажами термінових продуктів життя та заощаджень, і його можна порівняти зі зростанням на 2,4%, зареєстрованим у 2021 році, яке відбулося після двох послідовних років спаду в 2019 і 2020 роках.

Очікується, що зростання галузі залишиться повільним у 2022 і 2023 роках, оскільки ризикові та накопичувальні страхові продукти не є затребуваними продуктами страхування життя серед літнього населення.

Застій в економіці спричинив стабільно низькі процентні ставки з 2010 року. Це спонукало страховиків скоротити продажі накопичувальних продуктів, які пропонують гарантований прибуток.

Динаміка ринку страхування життя Японії

Ринок страхування життя Японії

Іншою проблемою для японських страховиків життя є залежність від каналів дистрибуції агентств або брокерів, на які традиційно припадає більша частка продажів страхування життя.

Протягом останніх кількох років на ринку спостерігалося зниження продажів, головним чином через менш розвинений цифровий канал продажів, особливо після локдауну, спричиненого пандемією Covid-19.

Щоб уникнути подібних збоїв у майбутньому, уряд Японії вжив заходів, зокрема заснував Цифрове агентство у другій половині 2021 року, яке підтримуватиме страховиків життя у зменшенні їхньої залежності від традиційних каналів продажу та переході до цифрової дистрибуції.

Однак страховики повинні продовжувати зосереджуватися на впровадженні економічно ефективних рішень цифрової дистрибуції та запуску нових продуктів для зростання.  | Форіншурер