Впровадження технології автономних транспортних засобів здійснить революцію у сфері страхування та мобільності


Впровадження технології автономних транспортних засобівБезпечне розгортання технології автономних транспортних засобів (AV) може революціонізувати простір мобільності, хоча страхова галузь може не мати необхідних знань і даних для оцінки цього нового ризику.

Swiss Re заявила, що AVs, ймовірно, призведе до значної зміни характеристик факторів оцінки ризику, від орієнтованих на водія до транспортного засобу, при цьому параметри традиційного страхування стануть незначними. Відсутність даних про претензії зробить концепцію альтернативних методологій оцінки ризиків обов’язковою, пише Beinsure.com.

Swiss Re оголосила нещодавно про співпрацю з компанією Waymo, спрямовану на вивчення цих транспортних засобів і розуміння їхньої поведінки з одночасним перетворенням їх на ризики та інженерні введення. Перестраховик має потенціал для сприяння безпечному розгортанню та впровадженню AV в усьому світі, позитивно вплинувши на безпеку дорожнього руху та, у свою чергу, на здатність страхової галузі адаптувати ціни та покриття відповідно до потреб цієї технології.

Тілія Годе, керівник відділу ризиків і страхування в Waymo, зазначила, що компанії, які займаються технологіями автономного водіння прогресують у своїй місії зробити дороги безпечнішими. Страховики вважають, що буде менше даних про претензії, які будуть використовуватися для існуючих страхових андеррайтингів і актуарних моделей. «Це вимагає еволюції традиційних методів і використання нових джерел даних інноваційними способами. І Waymo, і Swiss Re є лідерами у своїх галузях і мають хороші позиції, щоб допомогти вирішити ці проблеми для наших відповідних галузей».

Пранав Пасріча, глобальний керівник P&C Solutions, додав, що бачення Swiss Re полягає в тому, щоб зробити світ більш стійким і допомогти усунути прогалину в страховому захисті. «Починаючи співпрацю з Waymo, ми продовжуємо роботу над страхуванням автономних транспортних засобів і тим самим сприяємо створенню безпечніших доріг. Це має велике значення для галузі, яка дуже скоро має впоратися з великою зміною парадигми у своєму найбільшому пулі ризиків автострахування».

Swiss Re підтвердила, що дослідницька співпраця з Waymo спрямована на вирішення цих важливих питань. Просуваючись вперед, учасники збираються поділитися своїми відповідними знаннями про ризики та технологіями, щоб налаштувати галузь на стандарт оцінки AV-ризику.  | Форіншурер