Страховикам потрібні партнери, щоб зменшити ризики повеней та стихійних лих


Страховикам потрібні партнери, щоб зменшити ризики повеней та стихійних лихАналітики Інституту страхової інформації (Triple-I) заявили, що страховики потребують партнерів, щоб зменшити загрозу для ризиків життя та майна від повеней та стихійних лих.

Удосконалення в сфері даних і зв’язку, а також у співпраці та інноваціях необхідні для досягнення такого мислення, зосередженого на стійкості та превентивному пом’якшенні наслідків, зазначається у звіті Triple-I.

Передача ризиків – це лише один інструмент із інструментарію стійкості. Розуміння тенденцій збитків і досвід оцінки та кількісної оцінки ризику мають бути поєднані з технологіями, державною політикою, фінансами та наукою.

У звіті Науково-дослідного інституту Capgemini за 2022 рік було виявлено, що небагато страховиків наразі йдуть по шляху досягнення кліматичної стійкості, навіть якщо вдосконалені інструменти обробки даних підвищили комфорт страховиків у страховому покритті ризиків повеней.

Ці інструменти мають вирішальне значення для розкриття нового потенціалу даних і забезпечення більш точної оцінки ризиків.

Страховики повинні впроваджувати IoT-технології, хмарні сервіси, штучний інтелект і машинне навчання, щоб покращити управління ризиками, розробку продуктів, трансформування обробки претензій і взаємодію з клієнтами.

Що стосується співпраці та інновацій, у документі Triple-I згадується Flood Re, партнерство між урядом Великобританії та страховими компаніями, як ефективний спосіб запровадити заходи захисту від повеней.

Водночас у США використовується цивільне страхування від катастрофи (CBCI), організоване місцевою владою або урядовими органами для покриття індивідуальної власності.

Параметричне страхування набирає популярності щодо ризиків, пов’язаних із погодою та кліматом. Замість того, щоб виплачувати збитки, параметричні страхові поліси покривають ризики, якщо виконуються певні умови.  | Форіншурер