Американські страховики майна мають найвищий рівень ризику від урагану Ян у Флориді


Американські страховики майна мають найвищий рівень ризику від урагану ЯнЗагальнонаціональні страхові гіганти у США мають один із найвищих рівнів катастрофічного впливу урагану Ян, який проходить по Флориді.

Після виходу на берег кубинської провінції Пінар-дель-Ріо як шторм категорії 3 зі швидкістю вітру 125 миль/год, моделі припускають, що ураган Ян посилиться й далі, і досягне району затоки Тампа на узбережжі Флориди як потужний ураган категорії 3.

Хоча точне місце виходу на сушу, а також розмір і сила урагану Ян, коли він рухається над водами Мексиканської затоки, невідомі, загроза значного штормового нагону стала справжньою проблемою для учасників ринку страхування та перестрахування.

NHC попереджає, що значний штормовий нагін становить найвищий ризик від Форт-Майєрса до Тампи. Район Тампа-Бей надзвичайно вразливий до штормових нагонів, враховуючи низинне розташування та берегову лінію, яка посилює нагони.

Крім того, у регіоні розташовано дуже дороге майно, і хоча страхування власників будинків у штаті загалом виключає ризики повеней, поліси особистого автомобіля та комерційної власності покривають небезпеку повені.

Щоб отримати певне уявлення про потенційний ризик страхових компаній, які працюють у Флориді, у зв’язку з наближенням урагану Ян, аналітики KBW оприлюднили дані щодо частки ринку страховиків, які піддаються катастрофічним ризикам, які показують, що деякі національні гіганти є одними з найбільш уразливих до події.

Allstate очолює список з часткою ринку 6,7%, за нею йде частка ринку The Progressive Corporation – 6,4% і частка ринку The Travellers Companies – 2,8%. Далі йдуть Chubb з 2,6% часткою ринку котів, Universal Insurance Holdings з часткою 2,4%, AIG з часткою 1,7%, Assurant з 1,5%, United Insurance Holdings також з 1,5%, Loews Corporation з 1,1%, Heritage Insurance з часткою ринку в 1%.

Рейтингове агентство AM Best також надало список часток ринку для страховиків домовласників у Флориді на основі прямих нарахованих премій (DPW) за 2021 рік. Таким чином, Universal Insurance займає перше місце в списку з часткою ринку 10,48% разом із DPW у штаті на суму понад 1,3 мільярда доларів.

Цікаво, що Citizens Property Insurance, страховик ринку Флориди, посідає друге місце в списку з часткою ринку 10,16% і DPW 1,26 мільярда доларів. Дані показують, що Citizens має значний ризик, і останнім часом цей показник швидко зростає на фоні зростання кількості полісів, спричинених проблемами на ринку нерухомості Флориди та банкрутствами.

Варто також зазначити, що Citizens має меншу частку перестрахування після того, як йому було важко заповнити свої вежі на вітровий сезон 2022 року в складних ринкових умовах для покупців захисту, зокрема у Флориді.

Після Citizens дані AM Best показують, що State Farm має частку ринку 6,67%, Tower Hill – 5,18%, Progressive – 4,36%, USAA – 4,1%, First Protective – 3,89%, HCI – 3,89%, Florida Peninsula Group на 3,76%, а Heritage на 3,26%.

Незважаючи на невизначеність щодо розміру та наслідків урагану «Ян», великі збитки від катастроф повинні забезпечити більший імпульс у визначенні тарифів перестрахування майна від катастроф.  | Форіншурер