У топ-менеджменті Vienna Insurance Group відбудуться зміни: Хартвіг Легер стане СЕО замість Елізабет Штадлер


Генеральний директор і голова правління Vienna Insurance Group Елізабет Штадлер піде на пенсію після закінчення свого поточного мандатуГенеральний директор і голова правління Vienna Insurance Group Елізабет Штадлер піде на пенсію після закінчення свого поточного мандату. Заступник генерального директора VIG і заступник голови правління Хартвіг Легер, колишній федеральний міністр фінансів і короткостроковий канцлер, може стати генеральним директором австрійської групи з 1 липня 2023 року.

У той же час член правління VIG Пітер Хоефінгер може бути заступником Хартвіга Легера як на посаді генерального директора, так і на посаді голови ради. Наглядова рада VIG обговорить цю пропозицію 29 листопада. Мандати Логера і Хофінгера триватимуть з 1 липня 2023 року по 30 червня 2027 року.

Елізабет Штадлер повідомила Наглядову раду Vienna Insurance Group (VIG), що вона повністю виконуватиме свої обов'язки, які закінчуються 30 червня 2023 року, але не зможе їх продовжити. Причиною цього рішення було те, що пані Штадлер досягла пенсійного віку в 2021 році. Голова Наглядової ради попросив її залишатися у VIG Group навіть після закінчення її мандату в Правлінні, особливо у Наглядовій раді.

Елізабет Штадлер вивчала актуарну математику у Віденському технічному університеті та розпочала свою кар’єру в австрійській страховій галузі як член правління та голова правління. У травні 2014 року федеральний міністр Габріеле Хайніш-Хосек присвоїв їй професійне звання професора за її заслуги в галузі страхування. З вересня 2014 року по березень 2016 року вона обіймала посаду генерального директора Donau Versicherung, а з 2016 року є генеральним директором VIG Holding.

VIG і заступник голови правління Хартвіг Легер

Хартвіг Легер почав свою кар'єру в страховій галузі в 1985 році як брокер. Після завершення курсів підвищення кваліфікації з економіки страхування у Віденському університеті економіки та бізнесу він став керівником відділу продажів у Allianz у Штирії в 1989 році. Він відповідав за продажі в Donau Versicherung з 1997 по 2002 рік. Після цього він займав ряд на посадах вищого керівництва в UNIQA Group, зрештою, як голова правління UNIQA Оsterreich AG до кінця листопада 2017 року. Він обіймав посаду міністра фінансів Австрії з грудня 2017 року по червень 2019 року. З липня 2019 року він був керуючим партнером у V.I.P. Consulting, а також надавав послуги VIG згідно з консультаційною угодою з Wiener Stadtische Versicherungsverein, головним акціонером Vienna Insurance Group. Його поточні обов’язки в Групі включають планування та контроль, стратегію та розвиток. Він також відповідає за важливі ринки Групи: Австрія, Словаччина, Чехія, Угорщина.  xprimm.com