Ринок страхування життя Індії показує щорічне зростання на 11%. Проникнення зросло до 3,2%


Ринок страхування життя Індії щорічно показує зростання на 11%Середньорічний приріст індійського ринку страхування життя з 2017 по 2022 рік становив 11%. Дослідження, проведене Benori Knowledge, показує, що цей сектор має річний темп зростання на 11% за загальними преміями та +17% за новими договорами страхування.

Крім того, компанія Benori оцінила, що галузь продовжуватиме зростати на рівні 9% CAGR до 2027 року. Рівень проникнення страхування життя в Індії зріс до 3,2% у грудні 2021 року з 2,8% у грудні 2019 року, майже на рівні середньосвітового показника в 3,3%.

Індія є одним з лідерів серед країн з точки зору поширення страхування життя. Проникнення в 3,2% означає, що Індія посідає 10 місце на світовому ринку страхування життя, випереджаючи Китай (2,4%) і Великобританію (3%).

Очікується, що впровадження страхування життя в Індії збільшиться, оскільки існує велике усвідомлення потреби у фінансовій безпеці, правила щодо схвалення, налаштування страхових продуктів і розповсюдження були оновлені, а готові до мобільних пристроїв продукти insurtech більш цікаві для споживачів.

Це підтверджує 91% респондентів, які сказали, що їхнє сприйняття страхування життя змінилося: воно не розглядалося як інвестиція, а стало зстраховим ахистом. Крім того, 55% повідомили, що придбали покриття через страхового агента, тоді як 23% придбали його в інтернеті, на банківських порталах, веб-агрегаторах і через прямі покупки на веб-сайтах.

Нестабільність пандемії COVID-19 підкреслила необхідність для споживачів інвестувати в продукти, які підвищать фінансову безпеку, одним із яких є страхування життя.  | Форіншурер