Ринок перестрахування потребує пильної уваги перед поновленням у січні 2023 року, вважає Lloyd’s


Ринок перестрахування потребує пильної уваги перед поновленням у січні 2023 року, вважає Lloyd’sРинок перестрахування суттєво змінився і потребує пильної уваги перед поновленням 1 січня 2023 року.

Lloyd’s обговорює покращену ефективність андеррайтингу на ринку та наголошує на необхідності підтримувати стабільний коефіцієнт збитків, а також наголошує на збільшенні однорідності щодо припущень щодо інфляції.

Lloyd’s розглядає це як з точки зору цедентів, так і з точки зору перестрахування, зазначаючи, що за звітними даними за 2021 рік ринок повідомив, що його вихідне перестрахування становить 27,5% премій.

«Ми уважно стежимо за наявністю, структуруванням, ціноутворенням і умовами майбутніх розміщень перестрахування, особливо майна та певних спеціальних класів», — кажуть у Lloyd’s.

Керуючі агенти Lloyd’s розглядають доцільність своєї запланованої стратегії перестрахування з переоцінкою апетитів, стратегії андеррайтингу та капіталу, якщо розміщення відрізняються від плану.

Усі синдикати попросили надати свої прогнози щодо тарифів вихідного перестрахування, лімітів, утримання та наявності покриття, щоб допомогти оцінити плани андеррайтингу. Вже є вимога, щоб Lloyd’s повідомляли про будь-які істотні зміни в програмі перестрахування синдикатів порівняно з планом.

Хоча очікується, що умови в секторі перестрахування будуть складними для деяких під час пролонгацій договорів, ринкова динаміка може представляти можливість для андерайтерів внутрішнього перестрахування в Lloyd’s.

Внутрішнє перестрахування становить 36,5% від загального портфеля Lloyd’s. Отже, Lloyd’s активно прагне підтримати тих, хто має хороші позиції, щоб скористатися будь-якими можливостями.  | Форіншурер