Регулятор Великобританії занепокоєний залежністю страховиків від перестрахування


Регулятор Великобританії «приділяє пильну увагу» ризику концентрації через залежність страховиків від перестрахуванняРегулятор Великобританії, Управління пруденційного регулювання (PRA), «приділяє пильну увагу» потенційному ризику концентрації через залежність страховиків від перестрахування як інструменту управління ризиками, попередили аналітики Банку Англії.

Управління ризиками та конкурентоспроможність сприяли перестрахуванню та інвестиційним стратегіям на страховому ринку Великобританії.

Регулятори вважають цю тенденцію позитивною для зростання Великобританії, конкурентоспроможності та ціноутворення ануїтетів, але вони також розглядаються як потенційно «тривожні» через ризик концентрації, який вони можуть створити на стороні активів балансу.

"Ми бачимо, як виникають нові типи ризиків концентрації. Це викликає питання про сильні та слабкі сторони інвестиційних стратегій, управління та управління ризиками страховиків", кажуть у PRA.

Банк Англії та PRA шукатимуть докази того, що страховики належним чином інтегрують принцип розсудливої ​​особи (PPP) у ці сфери у спосіб, який виходить за рамки лише кількісних методів: тобто враховуються також якісні міркування.

Оцінка страховиків ризиків контрагентів також буде переглянута під час стрес-тесту страхування життя цього року. Тест розглядатиме залежність компаній від перестрахування після стресу та ступінь, до якого існує цей ризик концентрації.

PRA приділяє особливу увагу потенційному ризику концентрації офшорних контрагентів, що є результатом швидко зростаючих рівнів перестрахування, і ризику концентрації певних груп активів через сильні стимули, запропоновані поточною структурою. Ці концентрації можуть виникати як для страховиків окремо, так і для страхового сектора в цілому.

Перестрахування, яке здійснюється в надійній системі управління концентрацією контрагентів і ризиком повторного захоплення, може продовжувати забезпечувати глобальну диверсифікацію, яка є основою страхування і дозволяє страховій галузі відігравати свою роль у допомозі окремим особам і компаніям убезпечувати свої ризики.  | Форіншурер