Перестраховики демонструють різний апетит до ризику катастрофи нерухомості у Флориді


Перестраховики демонструють різний апетит до ризику катастрофи нерухомості у ФлоридіПерестраховики демонструють різний апетит до ризику катастрофи нерухомості у Флориді напередодні подальшого очікуваного підвищення цін і обмежень страхового покриття в 2023 році.

Рейтингове агентство Moody’s зазначило, що багато перестраховиків вирішили зберегти або скоротити свої ризики у Флориді під час поновлення договорів у червні 2022 року, намагаючись підвищити прибутковість протягом циклу та зменшити волатильність прибутків через природні катастрофи.

І це сталося незважаючи на двозначне збільшення тарифів, посилення умов і нещодавні законодавчі зміни, спрямовані на вирішення несприятливого середовища судових процесів у Флориді.

Окрім Фонду ураганних катастроф у Флориді (FHCF), найбільші глобальні групи перестрахування продовжували проявляти найбільшу схильність до ризику катастрофи нерухомості у Флориді, частково через зростання цін.

Навпаки, ряд середніх і спеціалізованих перестраховиків вирішили скоротити перестрахувальні місткості або вийти з ринку під час останніх поновлень договорів, що свідчить про те, що їхні очікувані доходи не співмірні з їхнім поглядом на ризик.

Останніми роками перестраховики відчули низьку прибутковість у своїх програмах у Флориді через поєднання високих збитків від катастрофи та витрат на розгляд претензій, які значно перевищують середні показники по США.

Під час поновлення в середині року цього року менш капіталізовані страховики продовжували отримувати менш сприятливі ціни перестрахування, покриття та умови, ніж їхні великі, краще капіталізовані аналоги.

Невеликі страхові компанії, що діють лише у Флориді, ймовірно, зіткнуться з різким зростанням цін і відчуватимуть найбільші труднощі в забезпеченні перестрахового захисту.

Що стосується альтернативного капіталу, то цей клас залишатиметься важливою частиною ринку перестрахування Флориди, причому на емітентів Флориди припадало 13% від загального обсягу випуску облігацій катастроф у 2021 році, а попит цедента залишався високим у першій половині 2022 року, незважаючи на розширення спредів.

Оскільки деякі перестраховики, ймовірно, продовжуватимуть обмежувати свої катастрофічні ризики по нерухомості у Флориді до 2023 року, ми очікуємо, що нетрадиційне перестрахування продовжуватиме відігравати ключову роль у передачі ризику катастрофи власності у Флориді.

Прибережні штати США, такі як Флорида, Каліфорнія та Луїзіана, переживають зростаючу кризу страхування майна, спричинену антропогенними подіями, що підкреслює потребу в капіталі перестрахування, щоб поглинати більше ризиків, оскільки перевізники перебувають у середовищі тестування.  | Форіншурер