Віктор Берлін став новим Президентом Ліги страхових організацій України


Віктор Берлін став новим Перезидентом Ліги страхових організацій України На XIII позачерговому з’їзді Ліги страхових організацій України обрано нового Президента ЛСОУ — Віктора Берліна, який займав посаду Генерального директора страхової компанії "Гардіан" та був Членом Нацкомфінпослуг у 2012-2014 рр. За його кандидатуру одностайно проголосували усі делегати з’їзду.

«Хочу подякувати за 25-річну співпрацю. Сьогодні важливо сконсолідувати страховий ринок України перед серйозними викликами. Нашій організації потрібна нова рушійна сила, сильний професіонал, який ефективно лобіюватиме інтереси страховиків, а також об’єднає навколо ЛСОУ професійну спільноту. Думаю, настав час для ротації. Я багато років співпрацюю з Віктором Берліним, мені імпонує його завжди відверта, справжня і прозора позиція. Віктор Берлін – потужний професіонал, який спроможний відстоювати інтереси страховиків», – відмітив Олександр Філонюк.

«Я знаю як важко будувати і як легко все може зруйнуватися, тому я з глибокою повагою ставлюся до усіх учасників страхового ринку. На цій посаді я хочу змінити статус страхового ринку та ставлення до нього, – заявив новий очільник ЛСОУ Віктор Берлін. – Страхування – це насамперед – довгі гроші для економіки України, це визнає весь світ. Я переконаний, що ми можемо стати сильними, якщо об’єднаємось. Усі суб’єкти ринку мають поважати один одного і бути консолідованими щодо розвитку ринку страхування. Переконаний, ЛСОУ має вже зараз планувати майбутнє», – заявив Віктор Берлін.

Члени ЛСОУ щиро подякували Олександру Філонюку за багаторічну відданість страховому ринку України на посаді президента ЛСОУ і підкреслили, що його досвід і професіоналізм потрібен організації. За спільним рішенням Олександр Філонюк продовжить працювати у складі керівництва ЛСОУ.
Серед першочергових завдань, які члени ЛСОУ поставили перед новим президентом, зокрема такі: підготувати програму розвитку, де особливу увагу приділити питанню розробки інвестиційних інструментів для страхового ринку України та механізмам захисту активів страхових компаній.

Віктор Берлін народився 11.03.1977. Освіта: Донецький державний університет (2000), економіст, "Фінанси та кредит"; Донецький державний університет (2007), магістр правознавства.

Віктор Берлін — український державний службовець і керівник, член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (2012—2014), генеральний директор страхової компанії «Гардіан» (з липня 2020). Кандидат економічних наук, має 3-й ранг державної служби.

У 2010 працював радником голови наглядової ради відділу забезпечення роботи наглядової ради і правління банку секретаріату ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України».

У 2011 призначений членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг. Керував департаментом страхового регулювання та нагляду Національної комісії, курував департамент розвитку фінансових послуг та фінансового моніторингу. Звільнений з посади члена Нацкомфінпослуг у січні 2015.

З 2015 займається залученням іноземних інвестицій у фінансовий сектор економіки України, мешкає в Києві.

У 2016 закінчив Національну академію державного управління при Президентові України за спеціальністю «Управління суспільним розвитком» (магістр управління суспільним розвитком). Того ж року захистив дисертацію «Управління інвестиційною діяльністю підприємства (на прикладі небанківської фінансової установи)», кандидат економічних наук.

29 липня 2020 року був призначений генеральним директором страхової компанії «Гардіан».  | Форіншурер