Страховик Sun Life купує 51% компанії Advisors Asset Management за $214 млн


Sun Life Financial купує контрольний пакет акцій американської дистриб’юторської компанії Advisors Asset Management (AAM).

Придбання буде здійснено через SLC Management, інституційну компанію з управління активами Sun Life з фіксованим доходом і альтернативними активами, де AAM стане підрозділом SLC Management з роздрібної торгівлі в США.

Sun Life придбає 51% акцій AAM за 214 мільйонів доларів з опціоном пут/колл на придбання решти 49%, починаючи з 2028 року.

Sun Life також зобов’язується інвестувати до 400 мільйонів доларів у запуск альтернативних продуктів SLC Management для роздрібного ринку США, які розповсюджуватиме AAM.

"Ми вже деякий час шукаємо вихід у сегмент роздрібної торгівлі. Додавання AAM до нашої платформи дозволяє розширити набір альтернативних інвестиційних можливостей для нових клієнтів і розширити перелік інвестиційних рішень, які AAM може запропонувати ринку фінансових консультантів США", кажуть в компанії.

За словами SLC Management, вони спостерігають постійне зростання попиту на альтернативи на ринку великих і надвисоких капіталів, оскільки вони прагнуть додати нові джерела прибутку.

Sun Life Financial Inc. — канадська компанія, що надає фінансові послуги, відома як компанія зі страхування життя.

Sun Life представлена ​​в управлінні інвестиціями з понад 1,3 трлн канадських доларів в активах під управлінням, які діють у низці країн. Вона управляє активами на суму понад 125 мільярдів доларів. Sun Life посідає 235 місце в рейтингу Forbes Global за 2022 рік.  | Форіншурер