Клімат, війна та капітал - головні чинники розвитку глобального ринку перестрахування


Клімат, війна та капітал - головні чинники розвитку глобального ринку перестрахуванняВідповідно до звіту Howden’s Reinsurance Market Report, підвищена волатильність, спричинена різними аспектами поточного ландшафту ризиків, призвела до того, що тарифи на ринку перестрахування посилилися до рівня, якого не було з 2006 року.

У зв’язку з тим, що несподівані збитки через війну в Україні швидко приходять за COVID-19, а зареєстровані на сьогоднішній день претензії становлять лише частку прогнозованих кінцевих військових збитків, вплив перестраховиків на агрегування збитків у сучасному ландшафті ризиків сприяв перехідному циклу перестрахування у 2022 році.

Тиск особливо гострий у сфері майнових катастроф, де скорочення притоку капіталу, зростання інфляції та низка дорогих вторинних збитків, пов’язаних зі зміною клімату, зміцнили рішучість перестраховиків вимагати вищих тарифів.

Катастрофічний ринок нерухомості зараз знаходиться в центрі тарифних змін, ризиків і ланцюжків поставок.

Середовище надлишкового капіталу, яке існувало протягом більшої частини останнього десятиліття, змінилося браком перестрахових мсткостей і збільшенням попиту. Ціни та схильність до ризику реагують відповідно.

Тим не менш, цінові очікування постачальників капіталу змінилися відповідно до структурних змін у середовищі збитків, а це означає, що цикл оновлення перестрахування у 2023 році, ймовірно, матиме подальший ціновий тиск, незалежно від того, будуть збитки чи ні.

Диференційована експертиза ринку капіталу – це лише одна сфера, де консультації посередників можуть допомогти цедентам забезпечити найкраще та найбільш економічно ефективне покриття, доступне в поточному середовищі.  | Форіншурер