Lloyd’s of London зарезервував 1,1 млрд фунтів стерлінгів на збитки, пов’язані з війною в Україні


Lloyd’s of LondonLloyd’s of London повідомляє про загальний збиток у 1,8 мільярда фунтів стерлінгів за перше півріччя 2022 року, але, незважаючи на резервування 1,1 мільярда фунтів стерлінгів для позовів, пов’язаних з війною в Україні, результати андеррайтингу покращилися.

Чистий збиток порівнюється з прибутком у 1,4 мільярда фунтів стерлінгів роком раніше та пояснюється чистим інвестиційним збитком у розмірі 3,1 мільярда фунтів стерлінгів у порівнянні з доходом у 600 мільйонів фунтів стерлінгів у першому півріччі 2021 року в результаті нереалізованої оцінки на ринку втрати.

Lloyd’s очікує, що у 2023 році ринок почне отримувати переваги від вищих процентних ставок, що призведе до покращення інвестиційного результату.

Lloyd’s зазначає, що це був складний рік із природними катастрофами, вторгненням Росії в Україну, інфляцією та іншими геополітичними факторами.

Наразі ринок Lloyd’s зарезервував 1,1 мільярда фунтів стерлінгів за вирахуванням перестрахування для клієнтів, які постраждали від війни в Україні.

Lloyd’s продовжує працювати з урядами та регуляторними органами в усьому світі, щоб запровадити санкції проти Росії, одночасно впроваджуючи історичну програму, оголошену ринком у липні, для страхування суден, що збирають зерно з українських портів.

Але незважаючи на великий резерв для триваючого конфлікту, а також вплив природних катаклізмів у цей період, Lloyd’s повідомила про кращі результати андеррайтингу.

Прибуток від андеррайтингу за перше півріччя 2022 року зріс до 1,2 мільярда фунтів стерлінгів з 960 мільйонів фунтів стерлінгів у першому півріччі 2021 року, оскільки сукупний коефіцієнт покращився на 0,8% до 91,4%, що є найсильнішим сукупним коефіцієнтом на ринку з 2015 року.

На базовій основі комбінований коефіцієнт зріс з 85,4% у першому півріччі 2021 року до 81,5% у першому півріччі 2022 року.

Протягом першої половини цього року коефіцієнт втрат на витраченість підвищився до 48,9%, а коефіцієнт витрат – до 35,4%.

У першому півріччі 2022 року валові премії зросли на 17,4% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 24 мільярдів фунтів стерлінгів, а чисті зароблені премії зросли на 14,4% до 14,1 мільярдів фунтів стерлінгів.

Крім того, тарифи на перестрахування зросли на 7,7%, що, за словами Lloyd’s, знаменує собою п’ять років поспіль позитивного зростання.

Джон Ніл, головний виконавчий директор (CEO) Lloyd’s вважає, що, з огляду на політичну та економічну невизначеність, яка нависла над суспільством, як ніколи важливо, щоб страховики були готові підтримати своїх клієнтів.

Підвищення процентних ставок, хоча й призведе до нереалізованих інвестиційних втрат на папері за півріччя, буде гарною новиною для страховиків у довгостроковій перспективі, оскільки прибутковість активів зросте у 2023 році та пізніше. "Тим часом, оскільки війна в Україні продовжує спричиняти руйнівні наслідки, ми вжили активних заходів, щоб захистити наших клієнтів від наслідків, водночас гарантуючи, що ми можемо підтримувати їх – і продовжувати підтримувати стійку продуктивність – у невизначені часи".

Позиції капіталу та платоспроможності Lloyd’s залишаються сильними, чисті ресурси становлять 36,5 мільярда фунтів стерлінгів. Коефіцієнти центральної та ринкової платоспроможності становлять 395% і 179% відповідно.  | Форіншурер