S&P підтвердив негативний прогноз щодо глобального сектору перестрахування


S&P підтвердив негативний прогноз щодо глобального сектору перестрахуванняАналітики S&P Global Ratings вирішили залишити свій негативний прогноз щодо глобального сектору перестрахування, але заявили, що є обнадійливі ознаки відновлення ринку.

Негативний прогноз S&P відображає очікування щодо кредитних тенденцій протягом наступних 12 місяців, включаючи розподіл прогнозів рейтингів, існуючі секторальні ризики та ризики, що виникають.

19% рейтингів рейтингового агентства щодо 21 глобального перестраховика були на рівні CreditWatch з негативними наслідками або мали негативний прогноз, тоді як 76% отримали стабільний прогноз, а 5% мали позитивний.

Але покращення тарифів збереглося для більшості напрямків перестрахування цього року, причому S&P вважає, що види перестрахування майнових катастроф переживають жорсткі ринкові умови.

Залишаються сумніви щодо того, чи буде цих покращень ціноутворення достатніми для боротьби з негативними факторами, які роками знижували доходи від перестрахування, але S&P очікує, що прибутковість андеррайтингу покращиться у 2022-2023 роках як у перестрахуванні майна та нещасних випадків (P&C), так і у перестрахуванні життя.

Конкретні виклики, які необхідно подолати, включають сукупний вплив частіших і сильніших природних катаклізмів, неприборкану інфляцію в усьому світі, втрати капіталізації за ринковими цінами, що підривають капіталізацію, і російсько-українську війну.

Масштаб цих проблем дійсно означає, що багатьом перестраховикам, ймовірно, буде важко стабільно отримувати прибуток, що перевищує їх вартість капіталу, бо резерви та капітал будуть знижуватись.

Але покращення доходів від андеррайтингу, збільшення прибутку від інвестицій, розумне управління капіталом і складні рівні управління ризиками повинні підтримувати достатність капіталу галузі.

S&P вважає, що фундаментальний, дисциплінований андеррайтинг і адекватні тарифи, більш жорсткі положення та умови з чіткими винятками, а також загальне складне управління ризиками є ключовими, якщо перестраховики хочуть захистити свою конкурентну позицію та зберегти прибутки та потужність капіталу.

Позитивним є те, що ціни на перестрахування покращуються в очікуванні пролонгацій 2023 року, і нові можливості андеррайтингу можуть стати рятівним кругом, необхідним для того, щоб сектор відновив свої позиції та знову почав відновлювати капітал.  | Форіншурер