Фонд держмайна України хоче перетворитися на Суверенний фонд управління державними активами


Фонд держмайна України хоче перетворитися на Суверенний фонд, на фонд управління державними активами, заявив голова Фонду Рустем Умєров.

"Ми виконуватимемо функції продажу через приватизацію, через здачу в оренду. Але також обмірковуємо розширення мандату для того, щоб створити Агентство з управління державними активами, щоб ми бачили, що стратегічні активи перебуватимуть у фонді, але керуватимуться ним", - сказав він в ефірі національного телемарафону.

Приватизація триватиме і Фонд хотів би стати "хорошим контрибутором уряду з точки зору доходів".

Верховна Рада призначила народного депутата Рустема Умєрова на посаду керівника Фонду державного майна (ФДМ). Ухвалення відповідного проєкту постанови №8005 у цілому підтримали 282 народні депутати на пленарному засіданні.

Рустем Умєров – український політичний діяч, підприємець, інвестор та меценат, член української делегації на переговорах із Росією, делегат Курултаю кримськотатарського народу.

У 2019 році був обраний народним депутатом ІХ скликання від партії "Голос" (18-й номер у списку як безпартійний) та став членом однойменної фракції.

В українському парламенті обіймав посаду секретаря комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, національних меншин, а також був заступником члена Постійної делегації у Раді Європи та співголовою депутатського міжфракційного об'єднання "Кримська платформа".

У вересні 2020 року Умєров увійшов до групи з розроблення державної стратегії деокупації Криму та Севастополя при Раді національної безпеки і оборони України (РНБО).  | Інтерфакс-Україна