НБУ оштрафував страхову компанію Український Страховий Стандарт


Національний банк України виявив з боку страхової компанії "УКРАЇНСЬКИЙ СТРАХОВИЙ СТАНДАРТ" факти порушення вимоги частини шостої статті 29 Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" (далі – закон).

Ця норма стосується зобов’язання учасників ринків небанківських фінансових послуг надавати на письмову вимогу Національного банку відповідну інформацію та копії документів. За неподання інформації Національний банк застосовує штрафну санкцію в розмірі від 100 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян відповідно до пункту 2 частини першої статті 41 закону.

У зв’язку з виявленими фактами неподання інформації Національному банку на запити з метою розгляду звернень споживачів фінансових послуг на виконання Закону України "Про звернення громадян", до страховика застосовано заходи впливу у вигляді накладення штрафів:

  • за перше встановлене порушення упродовж календарного року в розмірі 1 700 грн;
  • за друге встановлене порушення упродовж календарного року в розмірі 17 850 грн;
  • за наступні вісім порушень упродовж календарного року, які є систематичними, на загальну суму 272 000 грн.

Відповідні рішення ухвалені згідно з постановами уповноваженої посадової особи Національного банку про накладення штрафної санкції за порушення закону від 6 вересня 2022 року.

У період дії воєнного стану СК "УКРАЇНСЬКИЙ СТРАХОВИЙ СТАНДАРТ" продовжує здійснювати страхову діяльність відповідно до наявних ліцензій.  | Форіншурер