Лише 19% компаній мають страхове покриття від програм-вимагачів понад $600 тис.


Лише 19% підприємств мають страхове покриття від програм-вимагачів понад $600 тис.Недавнє дослідження Cyber Insurance Market від WTW показує, що компанії дедалі більше стурбовані тим, як вони відповідатимуть вимогам програм-вимагачів.

Лише 19% опитаних мають ліміт покриття програм-вимагачів понад 600 тисяч доларів, тоді як 59% сподіваються, що уряд відшкодує збитки, якщо майбутні атаки будуть пов’язані з іншими державами.

Загроз програм-вимагачів стало не тільки більше, ніж будь-коли, але й злочинці стали безжальнішими, вважає BlackBerry. Вони будуть повторювати загрози і терпляче чекати, щоб завдати максимальної шкоди.

Для незастрахованих і недостатньо застрахованих організацій це потенційно ставить надзвичайну небезпеку. Кіберпідпілля все більше ділиться знаннями та співпрацює, щоб зробити загрози максимально ефективними.

Для компаній життєво важливо зміцнити свою кібербезпеку проти цих загроз, доповнивши страхування програмним підходом, який орієнтований на профілактику, що знижує загальний ризик.

Дослідження показує, що малий і середній бізнес (SMB) став основною ціллю атак програм-вимагачів.

З підприємств із кількістю співробітників менше 1500 лише 14% мають ліміт страхового покриття понад 600 тис. доларів. У нещодавньому звіті Forrester було підраховано, що розслідування та відновлення типового витоку даних середній організації коштуватиме 2,4 мільйона доларів.

50% респондентів малого та середнього бізнесу сподівалися, що уряд збільшить фінансову допомогу у всіх інцидентах з програмами-вимагачами.

Багато компаній повідомили, що страхування кібербезпеки погано адаптовано до їх поточної ситуації. 37% респондентів наразі не покривають будь-які вимоги щодо оплати програм-вимагачів, тоді як 43% не покривають допоміжні витрати, такі як судові збори або час простою співробітників.

Як повыдомляв Forinsurer, програми-вимагачі займають значну частку у структурі страхових збитків, яких зазнають компанії, при цьому морський сектор і супутникова інфраструктура частіше стають мішенями кіберзлочинців, йдеться у звіті CyberCube про глобальні кіберзагрози за друге півріччя 2022 року.

Аналітиками було проаналізовано кіберактивність після вторгнення Росії в Україну та учасників кіберзагроз, пов’язаних із цією подією.

За даними компанії, морський сектор і супутникова інфраструктура є особливо вразливими до програм-вимагачів, а також державних загроз до кінця 2022 року та в подальшому.

Кібергрупи програм-вимагачів наразі націлені на низькопрофільні операції критичної інфраструктури та малий і середній бізнес у сфері охорони здоров’я, сільського господарства та ланцюгів постачання продуктів харчування.

Підприємства в цих галузях є одними з тих, хто найменше може дозволити собі простої, пов’язані з програмами-вимагачами та кібуратаками, і їм часто не вистачає ресурсів для ефективної кібербезпеки перед обличчям добре забезпечених і рішучих зловмисників.

Кіберстрахування стало важче через збільшення вимог до програмного забезпечення страховими брокерами. 34% респондентів було відмовлено в страховому покритті через невиконання певних вимог програмного забезпечення для виявлення та реагування на кінцеві точки (EDR).

Хоча це може здатися нерозумним, продовження дотримання вимог програмного забезпечення є одним з найкращих способів боротьби з індустрією програм-вимагачів.

Зменшення на 50% частки вимог викупу, які в кінцевому підсумку виплачуються. Краще впровадження програмного забезпечення є критично важливим елементом для позиціонування організацій, щоб протистояти зловмисникам.

Доходи від кіберстрахування зростатимуть із загальним річним темпом зростання понад 10% з 6,4 мільярда доларів у 2020 році до 10,6 мільярда доларів у 2025 році.

Згідно зі звітом «Cybersecurity in Insurance», страховики повинні обережно орієнтуватися на цю тему, інакше ризикують постраждати від репутаційної шкоди через витік даних або відмову здійснити виплату кіберстрахування.

GlobalData зазначає, що зі стрімкою цифровою трансформацією страхового сектора зростає кіберризик. Сектор швидко впроваджує цифрові технології, включаючи хмарні сервіси, Інтернет речей, штучний інтелект і аналітику даних, щоб конкурувати з insurtech-сектором, задовольнити потреби споживачів щодо персоналізації та зручних цифрових інтерфейсів, а також у відповідь на пандемію COVID-19.  | Форіншурер