Іншуртех COVU отримав $10 млн на розвиток SaaS-платформи з підтримкою штучного інтелекту для страхових агентств


Іншуртех COVU отримав $10 млн на розвиток SaaS-платформи з підтримкою штучного інтелекту для страхових агентств Insurtech COVU завершив раунд початкового фінансування на суму 10 мільйонів доларів під керівництвом ManchesterStory Group для створення цифрової платформи з підтримкою штучного інтелекту для страхових агентств.

За словами компанії, кошти будуть використані для створення та розширення платформи COVU (раніше Vero Intelligence) до її першої важливої ​​віхи — 1 мільярда доларів страхової премії, пише Beinsure.com.

Місія COVU полягає в тому, щоб допомогти незалежним страховим агентам і страховикам краще керувати ризиками та приймати розумніші страхові рішення за допомогою рекомендацій щодо полісів, керованих АІ, бізнес-послуг і підтримки продажів.

Будучи продуктом «під ключ», COVU бере на себе управління фронт- та бек-офісами, даючи страховим агентам час зосередитися на зміцненні відносин з клієнтами, розвитку свого бізнесу та переході на цифрові операції.

Поєднання технологій і послуг допомагає агентам підвищити рівень задоволеності клієнтів, підвищити рівень утримання та перехресних продажів, а також досягти вищої норми прибутку.

"Вашим клієнтам сподобається їхній досвід роботи з нашими технологіями та наші співробітники, які допомагають їм управляти всім страхуванням на користь вашого агентства.", кажуть в компанії.

  • Оцифровування шляхів клієнта, яке інтегрує людей з обслуговування та консультантів, щоб зробити страхування легким.
  • Програма самообслуговування клієнтів у режимі реального часу для отримання страхових полісів, які підтримуються агентами з обслуговування, де б клієнт потребував допомоги.
  • Поновлення та купівля нових страхових покриттів стає спрощеним завдяки поєднанню штучного інтелекту та підтримки продажів, що забезпечує найкраще покриття для клієнта.
  • Управління та моніторинг агентства в реальному часі. Включає бізнес-аналітику та керування запитами на затвердження.

Стартап пройшов шлях від «компанії, орієнтованої на місію, зосереджену на допомозі звичайним людям краще керувати ризиками в житті», до пропозиції послуг для покупців страхових послуг і до надання послуг страховим агентам.  | Форіншурер