Огляд ризиків M&A: AON та Mergermarket опитали керівників щодо відновлення активності M&A в світі


Огляд ризиків M&A: AON та Mergermarket опитали керівників щодо відновлення активності M&A в світіAON, міжнародна брокерська компанія, та Mergermarket, постачальник розвідки, даних і аналізу глобальних M&A, випустили звіт M&A Risk in Review, в якому йдеться про те, що відновлення активності M&A в світі може бути певною мірою збережене, хоча не на рекордних рівнях, які спостерігалися у 2021 році, а учасники угод з нетерпінням чекають майбутніх транзакцій, шукаючи можливості на тлі відновлення глобального зростання та здійснюючи цифрову трансформацію. Особливо хороші перспективи для M&A в таких секторах, як технології, медіа та телекомунікації в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Наприкінці 4 кварталу 2021 року та на початку 1 кварталу 2022 року Mergermarket опитав керівників вищої ланки з команд корпоративного розвитку, приватних інвестиційних компаній та інвестиційних банків. 40% респондентів проживали в Північній Америці, 30% в регіоні EMEA і 30% в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Опитування включало поєднання якісних і кількісних досліджень. Результати були проаналізовані та зіставлені Mergermarket. Усі відповіді анонімні та представлені в сукупності.

«Огляд ризиків M&A» детально досліджує цю динаміку, звітуючи про очікування інвесторів щодо глобальних M&A протягом наступних 12 місяців, видатні сектори, ключові ризики, які вони бачать, і те, як найкраще їх пом’якшити.

Згідно звіту, 70% респондентів назвали телекомунікації найпліднішим сектором з точки зору очікуваних угод протягом наступних 12 місяців. 54% вважають, що злиття та поглинання будуть найменш плідними в сфері енергетики, гірничодобувної промисловості та комунальних послуг (EMU).

Більшість респондентів (54%) вважають Азіатсько-Тихоокеанський регіон (за винятком Японії) єдиним найбільш привабливим регіоном для M&A протягом наступних 12 місяців. Трохи більше третини (34%) виділяють Північну Америку, а ще 32% також вважають цей регіон другим за привабливістю для M&A в цілому.

Переважна більшість респондентів (90%) прогнозують посилення перевірки угод на предмет наслідків ESG протягом наступних трьох років; майже половина (48%) вважає, що збільшення буде значним.

Оптимістичні очікування M&A

Огляд ризиків M&A

«Навіть після нещодавнього інтенсивного періоду рекордної активності злиттів і поглинань, учасники угод все ще зберігають стабільний запас готівки на безпрецедентному рівні», — сказав Алістер Лестер, виконавчий директор M&A та Transaction Solutions в Aon. «Однак вони стикаються з серйозними перешкодами та новими формами нестабільності, включаючи геополітичну невизначеність, що спричиняє інфляцію та підвищення процентних ставок, прискорення цифрової економіки, податковий ландшафт, що постійно змінюється, складні кіберзагрози, посилений контроль за екологічними, соціальними та державними проблемами, які чинять тиск на програми розвитку талантів та інтеграцію людей».

Зростання ризиків – від пандемії до геополітики

Огляд ризиків M&A

У сьогоднішньому середовищі як для стратегічних, так і для приватних інвестиційних угод вкрай важливо мати широкий погляд на пом’якшення ризиків і приймати кращі рішення при підході до фінансових, податкових, юридичні та інші ризики. Учасників угод заохочують виявляти можливості протягом життєвого циклу угоди, щоб убезпечити свої активи та підвищити прибутки, а також дослідити, як рішення щодо страхування можуть допомогти покращити структуру транзакцій і зняти певні непередбачені обставини для покупців і продавців.

Від збільшення інвестицій у технології та фінансової належної перевірки до зростання популярності екологічних, соціальних стандартів і стандартів управління (ESG), тенденції та пріоритети з’являються для інвесторів, які намагаються подолати невизначеність, пов’язану, зокрема, з геополітикою, державним регулюванням і пандемією COVID-19.   | Форіншурер