Allianz підтвердив прогноз операційного прибутку на 2022 рік у 13,4 млрд євро


Allianz підтвердив прогноз операційного прибутку на 2022 рік у 13,4 млрд євроНімецький страховик Allianz оголосив про виручку за перше півріччя 2022 року в розмірі 81,2 мільярда євро (+7,2%), операційний прибуток у розмірі 6,7 мільярда євро (+1,2%) і чистий прибуток у розмірі 2,3 мільярда євро (-52,7%,) «в основному через резерв, заброньований у 1-му кварталі у зв’язку з розглядом AllianzGI US Structured Alpha».

«Досягнувши середини нашого прогнозу на весь рік, ми залишаємося впевненими щодо нашої довгострокової траєкторії зростання. Ми підтверджуємо наш прогноз на весь рік щодо операційного прибутку в 13,4 мільярда євро, плюс-мінус 1 мільярд євро», — сказав Джуліо Терцаріол, головний фінансовий директор Allianz SE.

За другий квартал 2022 року (квітень-червень) страхова компанія зазначила, що її загальний дохід зріс на 8,2% до 37,1 мільярда євро, завдяки бізнес-сегменту страхування майна та нещасних випадків із широким зростанням обсягів і позитивним ефектом цін. Зростання було додатково підтримано сектором страхування життя та ДМС, які виграли від позитивного ефекту перерахунку іноземної валюти та придбання діяльності Aviva в Польщі. Бізнес-сегмент управління активами був стабільним, отримавши вигоду від вищих доходів від активів під управлінням (AuM).

У той же час операційний прибуток збільшився на 5,3% до 3,5 мільярда євро завдяки «поліпшенню андеррайтингу та інвестиційним результатам у сегменті нерухомості та нещасних випадків. Зростання було частково компенсовано бізнес-сегментом життя/здоров’я, що відображає вплив нестабільності ринкових умов і нижчої інвестиційної маржі в Німеччині та Сполучених Штатах. Нижчий операційний прибуток від бізнес-сегменту управління активами після несприятливих ринкових змін і обережних настроїв інвесторів також мав компенсуючий ефект.

Чистий прибуток, який належить акціонерам, склав 1,7 млрд євро (проти 2,2 млрд євро), оскільки нижчий результат неопераційних інвестицій з лишком компенсував зниження податків на прибуток і більший операційний прибуток.

"Allianz показав стабільні фінансові показники ще в одному кварталі завдяки значному зростанню бізнесу зі страхування нерухомості та нещасних випадків. Наш операційний прибуток і коефіцієнт платоспроможності групи виявилися стійкими до підвищеної нестабільності та фундаментально слабкішого економічного середовища", - зазначив Олівер Бейт, головний виконавчий директор Allianz SE.  XPRIMM