Пожежа на складі Walmart в США коштуватиме страховикам та перестраховикам $144 млн


Пожежа на складі Walmart в США коштуватиме страховикам та перестраховикам $144 млн Страховики та перестраховики виплатять за пожежу в розподільчому центрі Walmart, що сталася 16 березня в містечку Плейнфілд, штат Індіана (США), 144 млн доларів, включаючи пошкодження майна та перерву у виробництві на час відновлення операційної діяльності компанії, повідомили в СК «Євразія» (Казахстан), яка приймала участь в перестрахуванні ризиків цього об'єкту. Частка виплат «Євразії» 11,25 млн доларів.

Загальна площа пожежі склала 112 тис. квадратних метрів — еквівалент площі 20 футбольних полів. Будівля розподільчого центру фактично повністю знищена, як і весь товар, що знаходився всередині: одяг, продукти харчування та електроніка, а також десятки укомплектованих фур, що стояли на парковці центру і готових до відправки вантажів.

Пожежа у розподільчому центрі Walmart стала однією з найбільших в історії штату Індіана техногенних катастроф. У боротьбі з вогнем було задіяно 30 пожежних розрахунків, 350 співробітників пожежного управління Плейнфілда та прилеглих округів штату. Пожежники евакуювали понад тисячу працівників, які перебували у будівлі під час займання. Жертв із боку цивільного населення вдалося уникнути.

Очевидці спостерігали стовп диму у радіусі 150 кілометрів від осередку займання; більше того, чорна хмара була зафіксована навіть на кліматичних супутникових знімках.

Пожежа на складі Walmart в США

«Walmart – одна з найбільших виплат, яку належить здійснити цього року в рамках міжнародного спрямування перестрахувальної діяльності. Незважаючи на низку великих виплат, міжнародне перестрахування продовжує приносити компанії значну частину прибутку. Тільки за перші півроку ми зібрали близько 40 млрд тенге премій від нерезидентів, що становить майже 90% від усього вхідного перестрахування в Казахстані», – прокоментував Нурмухамед Тульбаєв, виконавчий директор, член правління СК «Євразія». (Walmart перестраховуює свої ризики в СК «Євразія» вже три роки поспіль).

Страхові виплати будуть перераховані Walmart після надання повного пакету документів про розмір збитків. У свою чергу, Walmart не планує відновлювати роботу центру через практично повну руйнацію будівлі. На роботу в інші відділення Walmart перевела половину співробітників із 2 тис. осіб, які раніше працювали у знищеному вогнем розподільчому центрі.  | Форіншурер