Найбільша в світі інвестиційна компанія BlackRock запускає Bitcoin Private Trust


Найбільша в світі інвестиційна компанія BlackRock запускає Bitcoin Private TrustІнвестиційний менеджер BlackRock запустив приватний траст, який пропонує інституційним клієнтам доступ до спотових торгів біткоїном.

Траст буде доступний інституційним клієнтам з США та стане першим продуктом BlackRock на крипторинку (дивіться Crypto & Blockchain Unicorn Startups).

"Незважаючи на різкий спад на ринку цифрових активів, ми все ще бачимо значний інтерес з боку деяких інституційних клієнтів до того, як ефективно та економічно ефективно отримати доступ до цих активів за допомогою наших технологій і можливостей продуктів", кажуть у BlackRock.

У серпні BlackRock оголосила про угоду з криптобіржею Coinbase, щоб надати інституційним інвесторам доступ до криптовалюти, починаючи з біткоїна. BlackRock, яка управляє коштами клієнтів у розмірі близько 12 трильйонів доларів, використовуватиме Coinbase Prime для надання послуг.

Це сталося лише через рік після того, як генеральний директор BlackRock Ларрі Фінк заявив, що менеджер активів бачить дуже низький попит на цифрові активи.

Згідно даних Crypto Market Review, перша половина 2022 року була насиченою подіями. З одного боку, геополітика та глобальні макроекономічні умови привели економістів до тями та знищили більшість ринків, тоді як з іншого, розвиток крипто- та блокчейн-простору триває безпрецедентними та справді невблаганними темпами.

Спад на крипторинку допоміг усунути надмірності, а повернення оцінок до більш стійких рівнів, можливо, є позитивним моментом для довгострокової життєздатності екосистеми. Тим не менш, цінова дія сама по собі не є репрезентативним показником стану екосистеми, а також не показує повної картини основних подій. Ми зберігаємо оптимізм щодо довгострокової перспективи криптовалюти, оскільки ми продовжуємо спостерігати подальше впровадження та інновації в цьому просторі.

Раніше у 2021 році компанія BlackRock заявила, що її фонд Global Allocation отримав певний вплив на біткоїн через пропозицію CME ф’ючерсів на ВТС. Це сталося через два місяці після того, як два фонди BlackRock, включаючи Blackrock Global Allocation Fund, вказали в нормативних документах, що вони потенційно отримають доступ до криптовалютних ринків через ф’ючерсний продукт CME.

BlackRock прагне надавати клієнтам доступ до інвестиційних можливостей, які вони вибирають, і запустив спотовий приватний траст для біткойнів.

Біткоїн є найстарішим, найбільшим і найбільш ліквідним криптоактивом, і наразі він є основним предметом інтересу наших клієнтів у сфері криптоактивів. Без урахування стейблкойнів, біткойн зберігає близько 50% ринкової капіталізації галузі.

BlackRock заохочує те, що такі організації, як RMI та Energy Web, розробляють програми для забезпечення більшої прозорості сталого використання енергії при видобутку біткойнів, і слідкуватимуть за прогресом у цих ініціативах.

BlackRock проводить роботу в чотирьох сферах цифрових активів і пов’язаних з ними екосистем, де бачить потенціал для користі для наших клієнтів і ринків капіталу в цілому, включаючи: дозволені блокчейни, стейблкойни, криптоактиви та токенізацію.

Використовуючи комплексні можливості Coinbase для торгівлі, зберігання, основного брокерства та звітності, звичайні клієнти зможуть керувати своїми біткойнами разом зі своїми державними та приватними інвестиціями.  | Форіншурер