Страховики потерпають від зростання страхового шахрайства з боку власників житла у Флориді


Страховики потерпають від зростання страхового шахрайства з боку власників житла у ФлоридіУ звіті Insurance Information Institute стверджується, що хвилювання страховиків на ринку страхування власників житла у Флориді викликано величезною кількістю судових позовів у штаті та звичайними схемами шахрайства.

Чисті збитки від андеррайтингу страхових компаній Флориди, що займаються страхуванням майна, перевищили 1 мільярд доларів. У звіті зазначено, що це призводить до банкрутства страховиків і зниження рейтингів.

Страховики, які змогли протистояти цим негативним фінансовим тенденціям, зменшили свій вплив на ринок власників житла у Флориді, видавши повідомлення про непродовження договорів існуючим страхувальникам.

Мешканці Флориди спостерігають, як страхування власників будинків стає дорожчим і дедалі меншим, оскільки протягом багатьох років у штаті надто багато судових процесів і надто багато шахрайських схем із заміни даху.

Ці два чинники значною мірою вплинули на чисті збитки страховиків домовласників у Флориді, понесені сукупно між 2017 і 2021 роками.

Аналіз Insurance Information Institute показує, що власники будинків у Флориді сплачують найвищий середній страховий внесок у США — 4231 долар, що майже втричі перевищує середній внесок у США (1544 долари).

За даними Національної асоціації страхувальників, страховики зазнають чистих збитків від андеррайтингу значною мірою через те, що у Флориді подається 79% усіх судових позовів щодо страхування власників житла за претензіями, поданими по всій країні, тоді як страхові компанії Флориди отримують лише 9% усіх претензій щодо страхування майна власників будинків у США.

За оцінками жителів Флориди за судову реформу, у 2022 році буде подано 130 000 позовів про майно, головним чином через сприятливі умови для судових процесів у Флориді.

У Флориді є один із найщедріших механізмів сплати адвокатських зборів у країні — інколи це призводить до того, що страховик виплачує позивачу гонорари, набагато більші, ніж відшкодування збитків, наданих страхувальникам, які самі є позивачами.

Рішення Верховного суду штату від 2017 року дозволяє судам присуджувати адвокатам позивачів у 2-2,5 рази більше їх погодинної ставки, якщо суди виносять рішення на користь страхувальників. Ці «множники винагороди» можуть призвести до того, що адвокати отримають кілька сотень тисяч доларів за простий позов.

Страховик житла сплачує витрати на адвоката позивача, а також відшкодовує збитки позивачу, страхувальнику, у разі рішення суду на користь страхувальника. Ці позови вимагають від страховиків виділення ресурсів для захисту в суді.  | Фориншурер